Himmel, se Havet!

Bingobrød

torsdag 21. juli 2011klokken 13:07 · 5 kommentarer · Bagning

Der er nogle ting, man kan være rigtig god til, og så pludselig, uden at forstå årsagen, bliver man smidt af bølgen, og står tilbage med håret hængende i drivvåde stænger.

Sådan har jeg haft det med Bejewel Blitz, og brødbagning. Nå ja, situationen er status quo på bedjævlen, men brødbagningen er heldigvis, når man nu er afhængig af det daglige brød, igen fremadskridende.

Efter en rum tid, hvor alle brød blev underlige, blev jeg tilpas mopset, og vendte tilbage til hurtigt sammeklaskede brød med meget gær. Ikke så meget pjat her, bare derud af. Jeg brugte stadig forskellige meltyper, men opgav at rode med surdej og andet bagehejs, som bare endte i katastrofer.

Rygterne om verdens bedste brød bredte sig på bloggene, men jeg nægtede at hoppe på, og klarede mig med mine færdige-indenfor-en-time-brød, tilsat rigeligt med gær, som var fine og velsmagende nok, men en dag vandt nysgerrigheden, og jeg hev römertopfen frem i dagslyset.

Og BINGO! Den sad lige midt i ovnen, og nu hiver jeg det ene vidunderlige brød efter det andet ud af dybet. Og jeg må indrømme, at lysten til at lege med surdej og andet underligt bagehejs er begyndt at røre på sig, men jeg har ikke i sinde at droppe de færdige-indenfor en time-brød. Måske vil jeg forsøge mig med knap så meget gær. Hvis nu man skal rode ved et eller andet.

Did you like this? Share it:

5 kommentarer indtil videre ↓

 • Marianne

  Namnam. Sådan et brød bagt i en so med låg er bare det bedste. Efter nogle dage ristet. Med pesto eller Picobello og pesto, eller Picobello og tomat – uhmm eller eller eller – kun fantasien sætter grænser ja og så køleskabets indhold 😉
  Ja, vinobrød er perfekt 🙂

  Kan se din er af ler, varmer du den op til 225 gr ????. Smør du den?? Har du givet den vand, nej vel ???

 • Sifka

  Det er en uglaseret römertopf jeg har, og jeg sætter den ind i den kolde oven, og starter på på 275 grader. Så står den der, og varmer op, mens brødet hæver. Og nej, jeg hverken smører, eller vander. Den begynder, at bliver lidt rigeligt sort indvendig, så jeg må nok finde en, der er glaseret.

 • Pernille

  Hmm, vi har en römertopf, også uglaseret… måske skulle vi prøve en dag…
  I øvrigt siger ekspertisen herhjemme, at sådan en ikke kan blive for sort – så længe den ikke smitter af 🙂

 • Sifka

  Det var en god og nyttig oplysning, Pernille. Tak!

 • Losarinas mor

  Tænk, at det brød er gået min næse forbi !
  Må prøves – tak for link 🙂

Læg en kommentar

Jimmy