Himmel, se Havet!

Opvask

fredag 14. januar 2022klokken 17:10 · 1 kommentar · Nuet

To do-lister og jeg passer bare ikke sammen. Jeg har været lang tid om at erkende det for alvor, men nu er det gjort. Ikke mere, to do, men, have done. Jeg har det så meget bedre om aftenen ved sengetid, når der ikke ligger lange lister i baghovedet larmer. Nu ligger der en masse “well done!”.

Ork, det har jeg da vidst længe, tænker du voldsomt højt, jamen tillykke med det, jeg skulle åbenbart bruge meget mere tid på at nå så langt.

Men, hvad skete der?

Jo, jeg begyndte at vaske op. Hver aften uanset tidspunkt, energiniveau eller størrelsen på opvasken. Nu er jeg jo min egen opvaskemaskine, for i vores køkken må man vælge mellem vaskemaskine eller opvaskemaskine og da vaskemaskinen er en af verdens bedste opfindelser udi det huslige, var valget nemt. Så nu står jeg hver aften med balje og børste.

Og det er så zen! Idebanken holder ekstraordinært åbent, boksen er tilgængelig og helt uden brug af nøgle kan man hive alle kasser og skuffer ud og rode rundt.

Efter en uges tid, begyndte jeg at notere mig visse forandringer. Jeg er kommet igang med at gå ture, lave madplaner, rydde op, lufte ud, lægge vasketøjet på plads med det samme og mere af den slags daglige gøremål. Ikke at disse ting, bare har ligget brak, men det var noget, der helst skulle gøres her og nu, så det blev en sur pligt. Nu gør jeg det, hvis jeg lige kommer forbi. Endda med glæde.

Jeg har også fået sparket gang i mit æbleur, der brummer lidt, når jeg bør lette bagdelen fra sofaen, eller skrivebordsstolen.

Det er smart for mig, jeg kan nemlig godt glemme tid og sted, hvis jeg er fordybet i en god serie, der løber over 7 sæsoner med +20 afsnit i hver sæson, eller sidder foran skærmen ved skrivebordet og slægtsforsker på livet løs. Nogle gange med lidt for meget af livet løs, så jeg pludselig opdager, at jeg roder rundt i andre folks aner, som jeg på ingen måde hører sammen med. Men jeg håber da, at nogen bliver glade for alle mine opdagelser!

Mine fysiske udfoldelser registres også og det betyder at jeg stille og roligt er begyndt frivilligt at fodre uret og derfor kommer ud på en lille rask cykel- eller gåtur oftere end ellers.

Helt kuk måske, men for mig virker det. Jeg er dog stadig lettere overrasket over, at opvask kunne være så stor en forandringsfaktor!

Did you like this? Share it:

Èn kommentar indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy