Himmel, se Havet!

Chilibjørn

torsdag 8. juli 2010klokken 17:18 · 9 kommentarer · Bryggeboet, Famiglia, Ferie, Køkkenskriverier

Jeg kom lidt pudseløjerligt fra hovedlandet til fødeøen. Det viste sig nemlig, at min togbillet var bestilt til et tog, der havde forladt Skanderborg station en måned tidligere.

Der var fuldt hus hele vejen til hovedstaden, så jeg måtte tage til takke med trappen foran ind- og udgangen i vogn 22. Tage til takke!? Bestemt. Jeg var lettet over, at jeg overhovedet blev sluppet ombord, selvom jeg havde kvajet mig med det, kontrolløren betegnede som en Fejl 40. Så jeg er nok ikke den første af slagsen, siden hændelsen ligefrem havde et navn. Det var så også i orden, alt taget i betragtning. Jeg slog mig ned på min trappeplads med Njor og Stockmann, der underholdt på glimrende vis helt til København.

Sidste gang, og det er godt nok længe siden, at  jeg sad på gulvet i et overfyldt tog, var på en tur fra København til Venedig. Her mødte jeg en fyr fra Århus, der var på vej til Afrika. Året efter, i toget fra Venedig til København, mødte Amerigo den samme fyr. Nu var han blot mere solbrændt og med fuldskæg. Med det var den samme, helt sikkert.

Kufferten er pakket ud, og jeg er løbet tør for bøjler, så i morgen står klædeskabet til en alvorlig overhaling. Ud med alt det nyttesløse, og ind med al det nye brugbare på de frigjorte bøjler.

Bjørnen er gået i køkkenet. Der bliver snøftet på grund af noget løghakning, og sukket dybt, for jeg har hjembragt et lille udvalg af friske chilier, indkøbt hos Det lille Gartneri lige overfor Øm Kloster. Besøg dem, hvis du er i nærheden, det er det værd. Lige nu har de Nordeuropas største basilikumplanter med blade så store som barnehænder. Og det bedste af det hele, til en vidunderlig billig pris af sølle halvtreds kroner!

Fra køkkenet kommer der ind imellem nogle mærkværdige lyde. Det er åbenbart, når styrken lige skal afprøves, at disse underlige lyde opstår. Jeg glæder mig til det færdige resultat, for Bjørnen har læst grundigt på lektien, og har nu udvalgt de bedste bidder til aftenens Chili con Carne. Kæft, det bliver godt!

Nyx har brugt tiden til at gå, og lure i bagagen. Alt var åbenbart i orden, for nu har hun lagt sig tilrette i klædeskabet, hvor der indtil videre hersker fred og ingen fare. Men i morgen!

Jo jo bestemt, det er dejligt at være hjemme igen. Ingen tvivl om den sag.

Did you like this? Share it:

9 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy