Himmel, se Havet!

Chilibjørn

torsdag 8. juli 2010klokken 17:18 · 9 kommentarer · Bryggeboet, Famiglia, Ferie, Køkkenskriverier

Jeg kom lidt pudseløjerligt fra hovedlandet til fødeøen. Det viste sig nemlig, at min togbillet var bestilt til et tog, der havde forladt Skanderborg station en måned tidligere.

Der var fuldt hus hele vejen til hovedstaden, så jeg måtte tage til takke med trappen foran ind- og udgangen i vogn 22. Tage til takke!? Bestemt. Jeg var lettet over, at jeg overhovedet blev sluppet ombord, selvom jeg havde kvajet mig med det, kontrolløren betegnede som en Fejl 40. Så jeg er nok ikke den første af slagsen, siden hændelsen ligefrem havde et navn. Det var så også i orden, alt taget i betragtning. Jeg slog mig ned på min trappeplads med Njor og Stockmann, der underholdt på glimrende vis helt til København.

Sidste gang, og det er godt nok længe siden, at  jeg sad på gulvet i et overfyldt tog, var på en tur fra København til Venedig. Her mødte jeg en fyr fra Århus, der var på vej til Afrika. Året efter, i toget fra Venedig til København, mødte Amerigo den samme fyr. Nu var han blot mere solbrændt og med fuldskæg. Med det var den samme, helt sikkert.

Kufferten er pakket ud, og jeg er løbet tør for bøjler, så i morgen står klædeskabet til en alvorlig overhaling. Ud med alt det nyttesløse, og ind med al det nye brugbare på de frigjorte bøjler.

Bjørnen er gået i køkkenet. Der bliver snøftet på grund af noget løghakning, og sukket dybt, for jeg har hjembragt et lille udvalg af friske chilier, indkøbt hos Det lille Gartneri lige overfor Øm Kloster. Besøg dem, hvis du er i nærheden, det er det værd. Lige nu har de Nordeuropas største basilikumplanter med blade så store som barnehænder. Og det bedste af det hele, til en vidunderlig billig pris af sølle halvtreds kroner!

Fra køkkenet kommer der ind imellem nogle mærkværdige lyde. Det er åbenbart, når styrken lige skal afprøves, at disse underlige lyde opstår. Jeg glæder mig til det færdige resultat, for Bjørnen har læst grundigt på lektien, og har nu udvalgt de bedste bidder til aftenens Chili con Carne. Kæft, det bliver godt!

Nyx har brugt tiden til at gå, og lure i bagagen. Alt var åbenbart i orden, for nu har hun lagt sig tilrette i klædeskabet, hvor der indtil videre hersker fred og ingen fare. Men i morgen!

Jo jo bestemt, det er dejligt at være hjemme igen. Ingen tvivl om den sag.

Did you like this? Share it:

9 kommentarer indtil videre ↓

 • Therese

  Pyha, godt du kom med, og godt det ikke var stående. Velkommen tilbage 🙂

 • Zette

  Velkommen tilbage, Sifka. Mødte du også interessante typer i dag? Og fejl 40 – det var ikke pænt sagt af togmanden. Grumme karl.
  Men chilibjørn er et godt ord! Håber, det smagte

 • Sifka

  Tusind tak for velkomsten:) …og nej, Zette, eller jo, jeg har tilbragt dagen i selskab med Chilibjørnen og nattegudinden.

 • Gitte Joensen

  Ude godt – men hjemme bedst. Det er ikke helt løgn – velkommen tilbage til ønskeøen.
  Jeg er sikker på, at jeg fik spottet dig i onsdags. Min mand og jeg var i fuld firspring på cykler på vej til koncert i kulturhuset, da mit øje fangede hvad jeg nu er sikker på var dig.
  Jeg var lige ved at bremse og vende cyklen og råbe efter dig – men så tænkte jeg – nåee nej, Sifka er jo i Jylland, så det kan umuligt være hende.
  Først senere kom jeg til at tænke på, at jeg jo er en fuldstændig fremmede for dig, der kun kender dig via bloggen 🙂
  Jeg kunne nok have givet dig en ordentlig forskrækkelse der.
  Men velkommen hjem – jeg er sikker på at både Bjørnen og nattegudinden er glade for at have dig hjemme igen.

 • pedrsn

  <3

  det er bare altid så utroligt… hvor rart det er at komme *hjem*!

 • Laila Beck

  Velkommen hjem igen.
  Jeg håber du har fået ny energi og mod på dagligdagen.
  God søndag til dig og din:-)

 • Anne F

  Herligt med sådan en chilibjørn i køkkenet, du er heldig, er du. Fejl 40 tja det er da godt at du er af en generation af kvinder, som kan sidde hvor som helst, bare det går hjemad.
  Fortsat god ferie, hvis det er sådan det er.

 • Pernille

  En “Fejl 40” er en fejl der sker 40 cm fra skærmen (dig) – og ikke kun hos DSB 🙂

 • Sifka

  Ja tak, Pernille, jeg vidste skam godt, hvad fejl 40 betød, og at det var mig selv, der var idioten, der sad 40 cm fra skærmen, og tanketorskede sig frem til bestilling af forkert hjemrejsedato;)

Læg en kommentar

Jimmy