Himmel, se Havet!

Bjerget og Buddha

fredag 2. juli 2010klokken 21:33 · 2 kommentarer · Famiglia, Ferie

Der var afhentning klokken 8.45 og indkøb af morgenmad hos en af Hovedlandets bedste bagere. Le Gateaus lille lokale filial har de fedeste brød og boller. Ingen tvivl herom. Men Langenæs vinder stort på caffe latten.

Posen blev fyldt op med müesliboller og græskarboller med ost og uden smør, vi klamrer os nemlig stadig lidt til en illusion om at madloggen fortsat styrer. Og derefter købte vi, for at understrege feriefornemmelsen en kokosmakron, en brownie og tre petitte macarons med forskelligt fyld. Hindbær, citron og chokolade.

Og så lykkedes det os endelig at få besteget Himmelbjerget.

Siddende på en bænk, jeg iført ny håndtaske, hvid Panama og solbriller, indtog vi et herligt morgenmåltid med den vildeste udsigt for vores sandalklædte fødder. Har jeg nogensinde levet før, kunne det meget vel have været her. Tror jeg. Bestemt.

En kokosmakron senere vendte vi om, og stak næserne dybt i souvenirbeholdningerne hos henholdsvis Ørneboden og Svanehuset, og jo da, blandt vandrestave, snapseglas til Papfar og andet godt, fandt jeg noget. Tre små buddha-figurer. Og hvor skal man da ellers købe dem, hvis ikke på Himmelbjerget?!

Did you like this? Share it:

2 kommentarer indtil videre ↓

  • Zette

    Himmelbjerg og Langenæs og kokosmakroner – så mangler du kun Vesterhavet for at fuldende Jylland. åhhhhhhh, Langenæs – huske alle mine besøg, hvor jeg ventede med at trække nummer for at høre, hvad de andre bestilte og dermed bedre kunne orientere mig i udvalget før mine endelige valg – åhhh, de århusianske dage….

  • Andrea

    Hvor uretfærdigt, i starten af 80’erne boede jeg på Stadion Alle i Århus og kunne have haft Langenæs som mit lokale bageri. Dengang var der intet usædvanligt ved bagerierne i Århus – ikke engang Emmerys, som var et klassisk konditori, udover at når man bad om en snegle, rablede de tre-fire valg af sig og når man bad om et birkes, fik man et birkesformet rundstykke.

    Godt at du erobrede bjerget og fandt B på toppen!

Læg en kommentar

Jimmy