Himmel, se Havet!

Billedfri

søndag 9. maj 2010klokken 14:44 · 3 kommentarer · Bynatur, Indkøb, Nuet, Tanker om ting og tilstande., Weekendsysler

Jeg har kogt syltetøj på frosne jordbær og ringe rabarbere, som kvitterer for arrogancen med dårlig smag, og hele gryden tømmes ned i en bærepose fra Superbrugsen. Derefter griber jeg TrilleNyx, og kører mod Christianshavn.

En svane sover med næbbet under en hvid vinge, og de gyldne spir spejler sig i en grånuanceret himmel, der ikke kan finde ud af om den skal lysne, eller mørkne og er nu havnet i en tvetydig pause af ubeslutsomhed.

Torvet holder alle sine b’erne åbne. Bager, blomsterbod og Blockbuster. Jeg støver lidt rundt, lader fornuften råde, og trækker videre mod min yndlings-Irma, hvor nye forsyninger venter. Økologiske jordbær, friske rabarbere og søde æbler fra Fejø. Seks dåser tun i vand på tilbud ryger med hjem som sidegevinst.

Jeg drejer fra, og cykler langs Volden, hvor en lappedykker giver lyd fra sig i strømmen af søndagsbilister, mens skaderne vælter sig tøjlesløse i samtlige af egnens skraldespande. En hejre sender mig et skråt blik, og vasker sine smukke fødder i det klare, kolde vand.

Stien ender i en duftende busk, hvis drys af hvide kronblade minder mere om sne, end om lyse, lange nætter. TrilleNyx trækker spor tværs over den travle boulevard under frit lejde fra det grønne lys, og ved porten hopper jeg af, og roder nøglen frem. I gården frister himmelblå forglemmigej, og jeg knækker stilken på et par stykker, der får plads i kurven ved siden af de frosne jordbær.

Billedfri? Et hvidt ark ligger på bordet, og lyser op, mens guldstøv og akvarelfarver med vidunderlige navne venter på at våde pensler, skal vække dem til live. Billedtom? Hvem tager det første skridt?

Did you like this? Share it:

3 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy