Himmel, se Havet!

Griseslagteren

mandag 22. februar 2010klokken 18:29 · 5 kommentarer · årstider

Sneen har været tilstede så længe nu, at selv børnene er begyndt at forstå, at sne ikke er ensbetydende med juleaften. At den snemand man byggede i går, stadig står der i morgen, har givet dem den tid, der skulle til for rigtig at forstå begrebet vinter.

Om syv dage vader vi så fra vinter over i foråret, og det vil kalendermæssigt være helt i sin orden at give los for ønskerne om forår. Og dem er der mange af. Hede og dybfølte. En voldsom tørst efter grønne knopper, spæde skud og de første gule erantis. Hvid vintergækker. Krokus i blåt, hvidt og gult, der lyser op på de vintertrætte plæner. Æg, lam og lang påskeferie. Og fugle, der udtaler sig højlydt i det tiltagende dagslys. Pip-pip!

I morges da jeg stod op, og fik øje på det nye snevejr i min egen private udsigt, svor jeg, at på lørdag tømmer jeg Grisan, og bruger alle pengene på forårsblomster. Hvis altså en eller anden fattig studerende har formået, at holde nallerne for sig selv?!

Did you like this? Share it:

5 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy