Himmel, se Havet!

Lybeck

søndag 13. december 2009klokken 17:47 · 2 kommentarer · Ud og se og hjem igen.

Lybeck

Nu har vi gjort det igen. Andrea og jeg har været på hjulene, på farten, på eventyr. Og det er vi som bekendt rigtig, rigtig gode til, så mens alle drog mod København, forlod vi landet meget tidligt om morgenen med kurs mod Lybeck.

På vej mod det glitrende og glühweinduftende Lybekker-julemarked var vi lige en tur på grænsehandel. Det har jeg ikke rigtig prøvet før, og jeg tabte da også skuffen, da det gik op for mig, at det ikke var opfyldere, der skubbede rundt med tungt belæssede indkøbsvogne, men kunder ifærd med at indkøbe øl til eget forbrug. Pænt store forbrug, må jeg indrømme.

Jeg må have en chance til på et andet tidspunkt, hvor jeg kan forberede mig på forhånd, for i går kunne jeg slet ikke overskue så mange muligheder og mængder. Alligevel fik jeg slæbt et par kilo slik samt to rammer dåsecola med ud af butikken. 

Bagefter brugte vi lidt tid på at finde Lybeck, og derefter brugte vi lidt tid på at finde en parkeringsplads, og så brugte vi lidt tid på at finde én, der kunne veksle en seddel, så p-automaten kunne blive behørigt fodret, og da alt det var på plads var det endelig blevet tid til at finde julemarkedet.

Og hold da op, hvor var der mange, der ikke lige var i København, men i stedet havde valgt at bruge lørdagen på at bælle Glühwein af knap så pæne røde krus, samt spise Bratwürste, brændte mandler, Munze, berlinerboller og nødder i alle afskygninger sammen med honninghjerter og slik i sjove farver. Vi fulgte trop, og fik et par af de knap så pæne røde krus med dejlig varm æblesaft spædet op med æbleringe og calvados, som vi nød til hver vores berliner, der var så proppet med syltetøj, at vi måtte klatte på stenbroen.

Lidt butikskiggeri blev det også til, og på et tidspunkt var jeg klar til at indkøbe en gris med gyldne vinger til at hænge på det juletræ, vi ikke skal have. Andrea mente, at det kunne jeg nok godt egenhændigt redde mig ud af, og så stod jeg der, og tegnsprogede mig frem støttet af et par yes’er hist og pist. Jeg fik min gris, men efterfølgende har jeg tænkt på, om det ikke havde været langt mere tjekket, hvis jeg bare havde slynget ud at, Ich wollte gern dieser, øhh, gris gekaufen, bitte! Nicht ja, eller?

Did you like this? Share it:

2 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy