Himmel, se Havet!

Færøsk fromage

søndag 27. oktober 2013klokken 20:35 · 1 kommentar · Nuet

P1230568Nogle gange skal man vende tilbage, og huske, hvordan køkkenskabet stod engang. Jeg husker mærkværdigheder, der garanteret ikke var gået i dag. En meget underligt ting, man kunne købe hos slagteren i Skottegården, hvor alt jo skete for mig i barn- og ungdommen, et lyserødt produkt i små plader, som figenpålæg. Ved siden af æskerne med pålægschokolade i rødt og blåt. Lys og mørk. Jeg var plagende meget interesseret i at få en pakke af det lyserøde med hjem, og det lykkedes. En enkelt gang. Og kun den ene. Det smagte forfærdeligt, vil jeg tro, for jeg plagede ikke mere, efter den ene gang.

Jeg husker piskeskum, en dengang fantastisk opfindelse, der helt, og aldeles skulle erstatte den der fede, gule fløde, der pisket, bliver til den blødeste, sødeste og cremede oplevelse, man kan tænke sig. Men, jeg kløede på med piskeskummet indtil, jeg en dag gjorde noget forkert, og ikke kunne få skidtet til at samle sig, hvorefter piskeskummet gled ud i mørket. Og, fløden smagte jo, når sandheden skal frem, også langt bedre! Meget bedre. Vidunderligt meget bedre.

Forleden var min gode kollega fanget af slikmunden, og vi kom til at snakke om en lagkage med bunde bagt med hvid chokolade, mellemlagt med citronfromage, og noget med lakrids. Vi stod der i fællesskab, og savlede over tanken, og talen faldt naturligt på citronfromager, vi havde mødt i livet. Med piskeskummet i baghovedet, kom jeg alligevel til at prale med, at min mor i tidernes morgen kunne få selv en pulverfromage til at smage af fornuftigt af fugl. Noget med revet skal, og ekstra saft fra citron. Fabelagtigt, og serveret med den rigtige skum af fløde, og ikke den famøse pulverting.

Og, så sagde min kollega, “På Færøerne er der nogen, der laver det med citronsodavand!” Således sagt, således tændt, således gjort.

Og, godt blev det. Syrligt, let og luftigt. Serveret med en mild flødeskum.

Møf, til Færøerne, og tak, for tippet til min gode kollega.

Did you like this? Share it:

Èn kommentar indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy