Himmel, se Havet!

Hun brugte aldrig eddike

søndag 21. april 2013klokken 19:16 · 3 kommentarer · Køkkenskriverier, Ud at se og hjem igen

P1220481I går var jeg på langfart med Andrea. Vi var i Lund, og bagefter i udkants-Malmø, hvor vi shoppede O’Boy, blåbærsuppe, kantarelost og Hönöker til Bjørnen, og en hel masse stedmødre til mig. Bjørnen blev begejstret, og jeg fik høfeber.

På selve turen gik snakken, og jeg fik berettet om min portion af mislykket marengsmasse, der havnede som udskylning i køkkenvasken.

Kæft, det var ellers den flotteste omgang!

Æggehvider pisket stille op fra bunden af skålen. Flormelis tilsat i afmålte portioner. Kakaopulver, nej, ikke O’Boy, drysset i som var det sommerfuglestøv, hakkede mandler og chokolade vendt i med det blideste greb om røreskeen.Og åh, se der, bagepladen står klar beklædt med papir, og massen stiller sig op i korrekte toppe.

Jeg kaster lige et blik, mens jeg topper, og blikket lander på en af inspirationskilderne, som indeholder en klar besked om den vigtige ingrediens, eddike. Åh gud, det har jeg sgu da glemt!

Jeg skovler massen sammen, tilsætter den magiske, og meget nødvendige teskefuld eddike. Og skidtet bryder sammen!

Da jeg er nået dertil i min beretning, konstaterer Andrea klart, og koncist, “Min mor brugte aldrig eddike i marengsmasserne!”

Den udmelding bliver siddende, og underligt nok, hvad fanden, sker der lige mellem himmel og jord, dukker der her til morgen en marengsopskrift op, hvor eddike er totalt fraværende!

Og, Andreas bemærkning spøgte herefter! Hele morgenen, der for mit vedkommende begyndte allerede ved seks-tiden. Den spøgte, og spøgte, og tilsidst gik jeg i køkkenet, og piskede mig frem til en perfekt marengsbund, der holdt hele vejen. Uden eddike!

Bunden bliver om et øjeblik belagt med pære og appelsin, sådan skåret i kvarte stykker, både. Og en lille, det skal vi jo kalde det, tot nypisket fløde.

Tak, til Andrea og hendes mor♡.

Did you like this? Share it:

3 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy