Himmel, se Havet!

Albuerum

lørdag 1. december 2012klokken 15:55 · 5 kommentarer · glædeligt overrasket, Ve og vel

Nød lærer syg albue at brodere. Eller, brodere har jeg kunnet i en milliard år, men strikkepindene har tvunget broderierne så lang tilbage i baggrunden, at de sjældent ser dagens lys.

Der er snart gået fire måneder siden, jeg mistede fodfæste i gruset foran den nye plads, og lagde mig forholdsvis blødt tilrette på gaden med cyklen, mens kattekopperne trillede ud af kurven. Jeg slog mig ikke særlig meget. En lille hudafskrabning på den ene albue, der også gjorde ondt, mens den anden havde fået et langt mindre slag. Ingen grund til panik, op og videre.

Men, jeg skal da lige love for, at jeg har haft fornøjelse af det styrt! På skift smerter albuerne, og der er bevægelser, der gør desideret ondt. Tennisalbue, ikke bare én, men to!

Jeg har forlængst overgivet mig, og lagt strikkepindene fra mig. Siddet pænt i sofaen, og kun brugt øjnene til at sluge den en film efter den anden, den ene serie efter den anden. Det tog sin tid, at vænne sig til ikke at bruge hænderne, mens Netflixen flimrede over skærmen.

En dag gik jeg amok på nogle hylder, og genfandt enhjørningen, som jeg har haft liggende siden 1995. Syede lidt hist og pist, og opdagede at albuerne godt gad at lege med. Men, den er en satan, den enhjørning. Flere dele kræver dagslys, og det vælter vi os jo ikke ligefrem i for tiden.

Jeg havde planer for dagen i dag. Noget med at stege, koge og brase, så fryseren atter kunne fyldes med næsten hele månedens forbrug af aftensmad, men så kom solen uanmeldt ind i stuen, og så røg den del af planen i vasken. For det der vidunderlige lys fik farverne til at udskille sig, så jeg kunne få nogle af de værste farvefælder fjernet.

Hvis solen kommer igen i morgen, kommer jeg lidt på den, for al det der mad laver jo ikke sig selv. Der er også noget med noget vasketøj, og noget hjemmearbejde, og, og, og.

PS. Billedet viser slet ikke alle detaljerne. Her ser kræet bare hvid ud, men kroppen er en nydelig blanding af en helt hvid, og en elfenbensgul. Der er også nogle lyseblå blomster og en grøn baggrund, der blander sig helt sammen, men dem har jeg nu fået styr på. Det er faktisk ret fedt, det med at brodere, så måske får jeg overtalt mig selv til at kaste den temmelig store sum, som sådan noget nu engang koster, efter et nyt projekt, når enhjørningen bliver færdig.

Did you like this? Share it:

5 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy