Himmel, se Havet!

Så brug mig dog

torsdag 3. november 2011klokken 00:12 · 9 kommentarer · Aftenstund, Køkkenskriverier

I den forgangne blogløshed påklistres jeg elektroder, og iført bærbar båndoptager sættes mit hjerte på prøve i to hele døgn. Vi spiser sammen, sover sammen, banker sammen. Total zen og ro – selvfølgelig. Typisk! Et svar vil vist være at finde tæt på udgangen af indeværende år.

En anden dag i den blogløse tid, råber en pose fuldmodne frugter mig op fra dybet, og tigger om nåde og barmhjertighed. Så brug mig dog, skriger posens indhold. Højt, og på det sidste, det yderste udkald.

Timian! – tænker jeg, og slår op i den gammelkendte gænge, og linker atter til bærkagen, som jeg næsten kan udføre i søvne, hvis det ikke var for min evindelige trang til at ændre og omskrive.

Så bærkage blev det altså ikke helt, men en pærekage lavet på saftige tern, drysset med timianpudder, der gavmildt strøede om sig med de ypperligste duftnoter fra det gamle Grækenland.

Og en enkelt teske stødt kardemomme, direkte hjembragt fra ryggen af Torvehallernes krydderikameler, vendt med i dejen i et svagt øjeblik.

Og godt blev det, og hævet endnu et par takker, da det bløde flødeskum landede blidt på det firkantede saftige stykke.

Nu er jeg træt igen, og byder godnat, men bemærk jeg skriver. For fanden, hvor jeg skriver!

Did you like this? Share it:

9 kommentarer indtil videre ↓

 • henriette

  Kære Sifka, du er voldsomt savnet… og er der brug for noget, så sig til. Kommer gerne forbi med lidt garn og hyggelig samtale i tasken.
  Knus 🙂

 • lissy

  undskyld sifka,
  det var gået hen over hovedet på mig, at du var dårlig ell. syg,
  og hvor er jeg glad, at du skriver igen, dejligt,
  og ja , jeg har været ked af at du ikke skrev mere, jeg troede bare at
  du ikke ville mere
  god dag til dig
  lissy

 • Trine

  Kære Sifka, dejligt at du skriver igen. Det er simpelthen så hyggeligt at kigge forbi din blog. Held og lykke med båndoptagersvarene. Mange hilsner fra Trine

 • Marie

  Hej Sifka….Efter den allerdejligste eftermiddag i selskab med to unge kvinder og deres fortælling om det fælles værk Have og Helvede, googlede jeg titlen, da jeg kom hjem. Den bog må jeg eje, og det kan bare ikke gå for hurtigt! Ja, så kan du nok selv gætte, hvordan jeg havnede på din blog. Sikke et par dejlige niecer at have, de tryllebandt os, der var tilstede på Silkeborg Museum i forbindelse med KK44-Festival- På Herrens Mark!
  Jeg vil fremover kigge forbi hos dig. God aften til dig!

 • MarianneL

  Du kan tro jeg har bemærket du skriver og jeg er vild med det.
  også vild med du lige løfter sløret til hvorfor du har været borte – håber der findes en rigtig god løsning.

  Marianne

 • KirstenK

  Noget af en “bedste ven” du er udstyret med der…håber udfaldet ikke bliver alt for negativt. God bedring og god fredag til dig!

 • Anne Folehave

  Jeg har selvføglelig også bemærket dit fravær. Sådan er det jo nu og da. Jeg gider heller ikke nødvendigvis SKULLE skrive hver dag.
  Godt med Monitoren, så får du styr på, om det evt. er hjertet der er ude af takt. Jeg kender denne maskine rigtig godt, den har de senere år, været jævn følgesvend her hos mig. Nu er det så “Durasell” og Multaq, samt ikke at forglemme Marevan, for lige at få det hele med, som jeg holdes i gang af, det kører rimeligt, sådan da.
  Så uanset så er der “remedier” som kan hjælpe.
  Håber det bedste for dig og dit hjerte.

Læg en kommentar

Jimmy