Himmel, se Havet!

Himmel, se Haven! # 20

fredag 13. maj 2011klokken 21:41 · 6 kommentarer · Arbejde, Haveliv, Køkkenskriverier

Jeg har trukket gevinst i rabarberautomaten, så i weekenden kan jeg lave kompot eller kage, eller noget helt tredje. Jeg har også haft små gæster i haven i dag, endda i arbejdstiden. Fem småfolk og to af de rigtig store, dem der også kaldes de voksne, spiste madpakker under parasollen, fordi regnen kom og gik skiftevis med solen. Vi hyggede os gevaldigt og nåede hjem til hviletid for småfolk og pause til de rigtig store.

Efter arbejdsugens sidste dag kunne jeg trille hjem. En stjerne på hånden mindede mig om, at jeg skulle huske at komme omkring apoteket efter foder til min sommerfugl.

Og bagefter faldt jeg da pladask i svime over blomster på Torvet. Farver, farver, farver. Orangegule, pink, dybrød og heliotropblå. Rose, hvide og blå. Vælge og vrage blandt det hele. Ubeslutsom, indtil stadepasseren, et meget venlig menneske, gjorde mig opmærksom på deres 10-kroners marked for planter, der var enormt trætte af at stå i potte, og længtes efter større forhold.

Og ved I hvad, venner, det kan I få hos mig!

To store poser, tolv planter, endda med en lille ekstrarabat, og så var jeg da glad. Orangegule, svagt rosa, hvide og lilla, der skal udfolde sig smukt, når de får mere plads.

Da jeg fortsatte min fuldlastede færd, kunne jeg høre haven kalde, og Kong Hans gale helt over på Havnen. Og så var der jo ikke så meget at trille omkring, men bare sætte kursen mod nedgravning af den blå congo-kartoffel samt klargøring af bed til de nye beboere. Således tænkt, og så gjort. Og matheden lagde sig da også tungt bagefter.

Jeg har siden sidst været på et meget informativt kursus i grøntsager, og andet godt omkring havearbejdet, og jeg prøvede skam også at håndtere riven, som jeg havde fået det anbefalet, men jeg håber, at det også her gør sig gældende, at øvelse gør mester.

Hjemme ventede en kogt hane i køleskabet. Den kom i fad med kogte nye kartofler fra Mallorca, kvarte tomater og en rigtig god citronsovs kogt på hanekraften og krudtet op med lidt chili.

Det var skisme en god omgang aftensmad.

 

Did you like this? Share it:

6 kommentarer indtil videre ↓

 • Marianne

  Det er svært ikke at falde i svime over alle de skønne farverige blomster der er lige nu.
  Tænk jeg kan blive helt , ja ved ikke hvad jeg skalks de det, irritabel, træt opgivende over at se alle de blomster i Netto ogFakta, der p.g.a. Vand Angel står og forfalder. For f….. Det ka da ikke tahemange minutter at vande dem – nå, det har jeg jo ikke forstand på, det tager sgu nok for lang tid !!!
  Dejlig, dejlig weekend til dig og haven og hvem og hvad der ellers kommer forbi dig :))

 • Rikke (et år i sandaler)

  Lyder som en dejlig dag – og sikkert et lærerigt kursus … og af rabarberne skulle der være to slags “vin” og “jordbær” – hvis ikke vinteren har taget livet af nogen af dem

 • Anne

  Sifka…der er basis for rabarberlagkage 😀
  god fornøjelse med dine afgrøder 😀

 • Lone

  rabarber er så godt for alle sanser – uhm – får straks associationer til mandler makroner marengs vanille m.m.
  God fornøjelse 🙂

 • Eva Bagger

  Umhm, tak for undhane, rababer og sommerfuglefoder. Tak for dejlige ord og zen i mit sind. Sikke en skøn omgang; af det hele. Er vild med at følge dine oplevelser i haven 🙂

 • Conny

  Nyder lige dine solskinsbilleder en ekstra gang på en grå lørdag. Dejligt at gøre et lille plantekup, sådan nogle forsømte stakler kan blive fantastiske med lidt omsorg 🙂

Læg en kommentar

Jimmy