Himmel, se Havet!

Himmel, se Haven! # 20

fredag 13. maj 2011klokken 21:41 · 6 kommentarer · Arbejde, Haveliv, Køkkenskriverier

Jeg har trukket gevinst i rabarberautomaten, så i weekenden kan jeg lave kompot eller kage, eller noget helt tredje. Jeg har også haft små gæster i haven i dag, endda i arbejdstiden. Fem småfolk og to af de rigtig store, dem der også kaldes de voksne, spiste madpakker under parasollen, fordi regnen kom og gik skiftevis med solen. Vi hyggede os gevaldigt og nåede hjem til hviletid for småfolk og pause til de rigtig store.

Efter arbejdsugens sidste dag kunne jeg trille hjem. En stjerne på hånden mindede mig om, at jeg skulle huske at komme omkring apoteket efter foder til min sommerfugl.

Og bagefter faldt jeg da pladask i svime over blomster på Torvet. Farver, farver, farver. Orangegule, pink, dybrød og heliotropblå. Rose, hvide og blå. Vælge og vrage blandt det hele. Ubeslutsom, indtil stadepasseren, et meget venlig menneske, gjorde mig opmærksom på deres 10-kroners marked for planter, der var enormt trætte af at stå i potte, og længtes efter større forhold.

Og ved I hvad, venner, det kan I få hos mig!

To store poser, tolv planter, endda med en lille ekstrarabat, og så var jeg da glad. Orangegule, svagt rosa, hvide og lilla, der skal udfolde sig smukt, når de får mere plads.

Da jeg fortsatte min fuldlastede færd, kunne jeg høre haven kalde, og Kong Hans gale helt over på Havnen. Og så var der jo ikke så meget at trille omkring, men bare sætte kursen mod nedgravning af den blå congo-kartoffel samt klargøring af bed til de nye beboere. Således tænkt, og så gjort. Og matheden lagde sig da også tungt bagefter.

Jeg har siden sidst været på et meget informativt kursus i grøntsager, og andet godt omkring havearbejdet, og jeg prøvede skam også at håndtere riven, som jeg havde fået det anbefalet, men jeg håber, at det også her gør sig gældende, at øvelse gør mester.

Hjemme ventede en kogt hane i køleskabet. Den kom i fad med kogte nye kartofler fra Mallorca, kvarte tomater og en rigtig god citronsovs kogt på hanekraften og krudtet op med lidt chili.

Det var skisme en god omgang aftensmad.

 

Did you like this? Share it:

6 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy