Himmel, se Havet!

Troldhede ask

mandag 30. august 2010klokken 14:20 · 1 kommentar · Køkkenskriverier

Den var med til middag på Knipps Kaj. Liggende i den store pose med goodies. I går var jeg stoppet med grønch og prøvesmagninger, men i dag lå den ligefor, og friede til en skive Rustik fra Lantz.

Skade havde den ikke taget. Den lille Troldhede ask fra Arla. Mild og god lagde den sig tilrette på det mørke brød. Blød og venlig uden bidende ammoniak. Var den tilgængelig i min lokale køledisk, ville jeg liste den i kurven, når der skulle være lidt fis på morgenbrødet. Men, desværre er her tale om et begrænset oplag til udvalgte restauranter i Danmark, og herunder tæller mit lokale supermarked altså ikke.

Et lille fif fra en mini olivenoliesmagning holdt af Erik Elmer Rasmussen i går på eat 2010, trængte sig frem på forreste række. Afprøvning. Nu og her. En lille tot Troldhede blev hastigt rørt op med den skønne citronolie fra Signe og Erik.

Og, bingo! Det holdt. Endda så godt, at jeg følte mig draget til at slikke både kniv og skål. Helt rene. Glasuren af. Njah!, næsten.

Did you like this? Share it:

Èn kommentar indtil videre ↓

  • Mira Arkin

    Det var virkelig en lækker ost – måske den bedste ost fra Danmark jeg nogensinde har spist. Gid man dog kunne købe den slags ost i butikkerne! Arla siger heldigvis, at de bruger deres Innovation linje som inspiration og udvikling til oste der kan masseproduceres, men lur mig om ikke noget af det lækre forsvinder i den proces?
    Jeg spiste osten med lidt af min mors hjemmelavede solbærsyltetøj til, og jeg var i himlen.
    Mere af den slags, tak!

Læg en kommentar

Jimmy