Himmel, se Havet!

Augustmåne

onsdag 25. august 2010klokken 17:39 · 5 kommentarer · Bynatur, Tanker om ting og tilstande.

Kastanier! Nu og her, lige midt på cykelstien. Nedsmidt fra kæmper, der stadig er grønne, mens augustenvinden akompagnerer hidsigt. Jeg standser, og sanser. Måber, går halvt i knæ, og hjertet synker. Mens jeg knipser.

Senere over en grydefuld kartofler af forskellig herkomst, falder jeg i staver i mit eget køkken, og tænker, at vi burde allesammen mødes under den fulde augustmånes sidste dage, og dele, hvad vi har høstet. Dele rovet. Dele historierne om forfald og succes, dele surt eller sødt fra sylteglassene, og hvad fadene nu måtte bugne af. Grine og græde. Svimle og svirre. Tindre, og slå vand på gåsen, der senere skal lade livet.

Når tallene skifter på årsgrænsen, og det atter lysner, bliver vi helt appelsinfrie, og begynder på en frisk. Med spæde skud og knopper der springer, så det sprutter.

Did you like this? Share it:

5 kommentarer indtil videre ↓

 • Susanne

  Åh, som du kan det der med ord, Sifka.
  Og jeg bliver bliver lidt trist over synet af sådan en grøn sag, som ikke kunne holde til det længere. Men allermest bliver jeg faktisk glad, for den minder mig om den årstid, der venter lige om hjørnet, og som er min yndlingsårstid over dem alle :o)
  Ja vi skulle alle mødes, sku’ vi. Under den dragende fuldmåne :o) -Men det her er bestemt ikke at foragte.

 • Hanne

  Sikke inspirerende kartofler du koger.
  Det er da lutter gode ideer der damper fra dem ;))
  Jeg kiggede efter kastanjer i dag, men de jyske må være mere standhaftige, de hang på træet endnu, og jeg kunne ikke nå derop..

 • betty

  Tillykke med opgradering og opdatering (i forrige indlæg) Frisuren klæ’r dig. Og vægttabet er da fantastisk. Godt gået!

 • Anne F

  Det er nemlig lige hvad vi skulle gøre. Måske vi også kunne sidder der ude under, og tude med strakt hals. Du vederkvæger mig glæde med dit fantastiske ordforråd og brug af samme.
  Rigtig god weekend.

 • Tina - omme i London

  Du skriver simpelthen saa smukt. 🙂

Læg en kommentar

Jimmy