Himmel, se Havet!

Varmeterapi

torsdag 22. juli 2010klokken 16:42 · 4 kommentarer · Strik

Det er lidt skørt, jeg ved det, men min allerførste hjemmestrikkede poncho skulle altså på og af pinden her i sommervarmen. Det var et stykke feriestrik, som jeg forelskede mig i derovre i det jyske. Langhåret mohairgarn. Varmt og blødt. Lige til at sidde og svede over.

Og svede kom jeg til, for den oprindelige hulstrikkede bort brød jeg mig ikke om, og besluttede mig for en kant i matchende pelsgarn! Så langt, så godt. Lige indtil jeg kom hjem, og opdagede, at den matchende pelsgarn alligevel ikke matchede så godt. Jeg var ellers så overbevist om fordelen i det lidt tungere garn, der ville skabe det helt rigtige fald, men nej. Forkert farve, dur ikke, væk med det.

Og så er det, at den store fordel ved en garnsamling kommer én til gode. For der på hylden i skabet, lå lige det rigtige nøgle, der kom til at danne afslutningen på min bløde poncho. Der er ikke den tyngde i, som jeg lurede på i pelsgarnet, men til gengæld har jeg fået et råt og tilfældigt udtryk frem, og det er jeg temmelig tilfreds med. Og det tilfældige fik jeg ganske gratis forærende, for mønstret bøvlede og til sidst gad jeg ikke pille mere op og lod det gå sin skæve gang.

Måske kan du se det skæve, men jeg er fløjtende, for det er sådan det skal være. Om det holder finder jeg snart ud af, for om lidt ryger hele baduljen i maskinen til en skyller. Så må vi se, hvad der sker ved det.

Did you like this? Share it:

4 kommentarer indtil videre ↓

 • Lavendel

  Ja, kære Sifka, man skal sgu ikke lade sig gå på af tingenes tyranni…glad for at “se” dig igen, min bærbare collapsede, så alle adresser røg ud…

 • Anita

  Er det en opskrift der er til at få fingrene i på nettet? Den ser faktisk rigtig hyggelig ud, den poncho.

  Jeg kunne såmænd godt fristes her i sommervarmen – sådan sideløbende med den Olive, jeg allerede _er_ i gang med 😀

 • Nicole

  Den ser bare flot og smart ud. Tror den vil komme til at klæde dig rigtig godt. Selv kan jeg bare ikke undvære ponchoer og store tørklæder – hele året. Om sommeren luner de bare så dejligt når man sidder ude og om vinteren nyder jeg dem som et flot tilbehør til en efterårsfrakke.

  Lige pt. kan jeg næsten ikke strikke selv – det er simpelthen for varmt.

  Din spidskål har gjort mig nysgærrig – tror jeg skal prøve i weekenden.
  Knus herfra og håber at du får gang i noget nyt strik – som jeg glæder mig til at se .

 • Sifka

  Jamen dog Lavendel, jeg anede ikke at jeg havde været borte;)

  Anita, jeg købte opskriften i en butik i Silkeborg sammen med garnet der hedder Play it. Begge dele fra Hjertegarn, men det er bare ligeud af landevejen-agtigt.

  Tak Nicole, jeg glæder mig også til at bruge den, selvom det må godt vare lige lidt endnu;)

Læg en kommentar

Jimmy