Himmel, se Havet!

Sol,safran og salvie.

lørdag 18. august 2007klokken 08:50 · 13 kommentarer · Nuet

DURUMBOLLER med SAFRAN.

10 gr gær røres ud i 5 dl koldt vand. Tilsættes 1 spsk salt. Et nip safran blødes ud i en smule vand og røres i blandingen, herefter sigtes efterhånden ca 750 gr durummel i dejen, som æltes blank og smidig. Mængden af mel kan variere.

Hæver dækket med et vådt klæde i skålen i 12-15 timer.

Dejen slåes ned og skæres ud til 12-16 stykker, der trilles til boller og stilles på en bageplade beklædt med bagepapir. Dækkes til og efterhæver ca 1 time.

Stilles i den 225 grader varme ovn, og bages i ca 25 minutter. Afkøler på rist dækket med et fugtigt klæde.

For trippets skyld har jeg penslet halvdelen af bollerne med salviesirup, hvordan det smager, finder jeg ud af om lidt.

Did you like this? Share it:

13 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy