Himmel, se Havet!

Blogårsdag

mandag 5. april 2010klokken 09:29 · 44 kommentarer · Fest og fejring, Nuet

Bloggen fylder år. På denne grålige mandag morgen kan jeg se tilbage på tre års blogskriverier, mens jeg overvejer om, det er noget at råbe højt om. Noget at fejre. Og jeg overvejer højlydt, for det er nu min måde at blive afklaret med, om det betyder noget afgørende for mig, at jeg efterhånden har et større antal kontakter på FB, end læsere her på adressen. 

For strømmen af besøgende er aftaget gevaldig, især efter jeg hoppede fra .blogspot.com til eget domæne med endelsen. dk. Når jeg bevæger mig rundt i bloglandet, kan jeg konstatere, at jeg helt er pillet af plakaten, eller havnet i bunden af en del blogruller. Kun en trofast lille skare, står tilbage.

Jeg har vist haft mine femten minutter. Eller hvad?

Det lille .dk havde ligget længe i skuffen, da jeg i efteråret, med Liselottes store hjælp, blev sparket i gang, og tog mig sammen til at flytte adresse. Det er ikke endnu lykkedes mig, at fortryde det, trods dalende tal og en masse grå hovedhår, mens jeg forsøgte, og stadig forsøger at finde hoved og hale, samt forstå et helt nyt sprog.

Så sent som i går, sad jeg klinet foran skærmen med den gode intention at gøre hovedrent og pænt på bloggen til fødselsdagen, men jeg fortabte mig ganske i den verden af underlige tegn og gerninger, der styrer det hele. I stedet for bare at støve lidt af, gøre flaget klar og stille friske blomster i vaserne, fik jeg rodet meget mere frem af gemmerne, som nu ligger og flyder både i det skjulte, og frit fremme på bloggen. Men, jeg blev klogere, og morede mig herligt, selvom det set udefra, måske ikke hele tiden var lige til at få øje på  under processen.

Beslutningen om at begynde på eventyret med ‘Himmel, se Havet!’ blev taget, fordi jeg havde en ubændig lyst til at deltage i det storskrivende fællesskab, men især nok også på grund af muligheden for at holde fokus, og styr på sans og samling. Jeg havde et skabfuld sabelkatte, at gøre op med, og her var de mange opmuntrende tilråb fra den lille, men trofaste skare uvurderlige. Skabet er nu smidt på møddingen, og selvom der ind imellem stadig lugter lidt af rovdyr, tror jeg ikke, at de for alvor vil finde fodfæste igen.

Jeg ville lyve stort, hvis jeg efter endt overvejelse meldte ud i verden, at jeg var ligeglad med at blive læst. For det er jeg ikke. Men! Jeg er, hvad jeg er, og jeg giver måske ikke altid ved døren. Kommentarerne flyder ikke ukritiske i en uhæmmet strøm, og jeg tager ikke noget for noget. So be it.

Overvejelser eller ej, fødseldag er det lige meget, hvor meget jeg vender og drejer i det offentlige rum, og jeg vil ganske ukrukket opfylde et ønske fra en læser, eller var det to? Værsågod, et billede af blogfruen iført de nye Clark Kent’ere.

Tak, fordi du læser med.

Did you like this? Share it:

44 kommentarer indtil videre ↓

 • capac

  Til lykke med jubilæet. Fortsæt med det, hvis du føler for det. Jeg skal nok læse med!
  Det er ikke mængden af besøgende, der tæller, men kvaliteten. FB, twitter osv. tog også luften af min blog et stykke tid, men nu er luften efterhånden kommet tilbage. Måske, fordi folk finder ud af, at FB og twitter – deres fortræffeligheder ufortalt – bevæger sig på overfladen, medens blogs kommer lidt længere ned.

 • Andrea

  Al det capac siger – og så både tillykke med dagen og de superseje clark kent’er.

 • Dana

  Vi læser altså! Hver dag!

 • Liselotte

  Vi er her skam… og tillykke med årsdag, friskt syn på verden og sabelkattenes endeligt 🙂

 • Anja

  Kære Sifka. Vi er hvad vi er hvad vi er…nogen gange er der mere genlyd end andre, og det er godt ikke at tage noget for noget;-) Tillykke med det hele;-)

 • Pernille

  Tiderne går op og ned, jeg holder rigtig meget af dine ord, også selvom der sjældent følger kommentarer med.
  Tillykke med dagen 🙂

 • Piskeriset

  *kipper med flaget*
  Tillykke med dagen! Og fortsæt endelig med at skrive – jeg elsker de finurlige ordstrømme, der slanger sig rundt på din side og forfører min hjerne med billeder og tanker 🙂

 • Inge

  Tillykke med dit nye look og blogfødselsdagen
  kh Inge

 • Anna

  Tillykke, Sifka. Sans og samling er gode at have styr på 🙂

  (…og et rss feed-read sætter sig ikke som spor i en statistik 😉 )

 • Anne

  Her bliver du altså ikke pillet af plakaten…og Capac skriver det så perfekt..
  tillykke med bloggens tre år, så må min vist være ved at være ligeså gammel 🙂

 • Jeannette Mariae

  Jeg er meget ked af, at du tror, at du er pillet af plakaten hos mig. Jeg tror bare aldrig, at jeg fik mig tilmeldt, men du er på min blogroll under navnet: Sifka Havmåge.

  Stort til lykke på dagen. Jeg holder meget af dine skriverier, men er ikke mere så flittig til hverken at lægge kommentarer hos dig eller andre efter af mindstmand er flyttet ind i engens land.

  Kærlig hilsen
  Jeannette Mariae

 • unikarina

  Tillykke med årsdagen på bloggen, som bliver læst med største fornøjelse. Jeg nyder dine ord – de giver ofte stof til eftertanke. Fortsæt endeligt med det…

 • Gitte J

  Til lykke med dagen og jeg tilslutter mig det som allerede er sagt så godt.

 • Madame

  Et stort tillykke med de tre år, Sifka! Sikke nogle flotte briller du har fået 🙂

 • Anne Dyrholm Stange

  Tillykke med både blog og briller, begge dele er meget den Sifka, som jeg synes, at jeg kender.

  Du er som du er, på samme måde, som vi andre forhåbentligt også er det, unikke og særlige på hver vores måde og på godt og ondt…

  Hæng dig ikke i besøgstal eller placering på blogrolls, det siger intet om den glæde, som vi der læser har ved at være her.

  Hvis Clark Kent’erne hviler for længe på det, der for dig spejler ned- og tilbagegang, så daler energien, der skal bruges på alt det gode som nu, hvor sabelkattene er flyttet, er i spil. Alt det gode, som jo er med til at sørge for, at de ikke flytter tilbage igen.

  Skriv og gør, som du lyster, Sifka, vi er mange, der elsker lige præcis dét…

 • lenelinde

  Tillykke med fødselsdagen – og hold dog aldrig op med at skrive, når du nu gør det så godt.

 • Therese

  Stort fødselsdagstillykke søde Sifka. Et trefoldigt leve og et skål i påskens øl, herfra.

 • Anita

  Hjerteligt Tillykke, Sifka.

  Jeg læser også med, omend du ikke kan se det, for jeg lapper dine ord i mig via en rss-reader og en sådan registreres ikke som ét af de famøse kliks, vi så gerne vil have til at figurere på en fin statistik. Men jeg læser med, dét kan jeg love dig, for jeg vil ikke undvære dit skriv!

  🙂

 • Lone

  Også til lykke med det hele fra mig. Jeg er glad for at læse din blog og vil være glad hvis du har lyst til at fortsætte. Tænker at hvis du har gjort kål på sabelkatte ved at blogge, hvad kan det så ikke føre med sig ?….
  Du ser rasende godt ud med Clark Kent’erne 😉

 • Marianne's mening

  Tillykke med dagen.
  Sikke fine flotte briller 🙂

 • Anne

  …og så læser jeg hele tiden din overskrift som “Blågårds…” gade ??

 • Jette

  Fortsæt… hep, hep..

 • Ann-Christine

  Stort tillykke med blogdagen!
  Og så ser jeg jo lige at vi to startede i samme måned i 2007 med bloggeriet, selv om man dog ikke kan se det på min blog fordi jeg ved en fejl kom til at slette en ordentlig flok gamle indlæg. Måske laver jeg en del fejl, det tror jeg. I forbindelse med at jeg kom til at slette hele min blog ved en fejl i januar, har jeg aldrig fået sat dig på min blogroll på bloggen. Det er der nu rettet op på 😉 For jeg læser jo med og følger dig trofast på min rrsreader, selv om jeg pt er sløv på kommentartasterne. Men for pokker manner, jeg ville nødigt undvære dine ord og billeder i blogverden!

 • Ann-Christine

  PS. Tillykke med brillerne, de er vildt flotte!

 • Hanne

  Tillykke med B&B madam Sifka

 • kagekonen

  Jeg melder mig også under fanerne og RÅBER HØJT HURRA og tillykke med både det ene og det andet.

 • mettelykke

  Tillykke kære Sifka..
  Forsæt endeligt, jeg læser flittigt og gerne med..

 • Annette

  Øhhhhhhhh, var det læsere du mangler Sifka ?? 😉

  Men altså…..blot et tillykke med dagen og ikke mindst de nye briller, de er edderflotte 🙂

 • Anne F

  Tillykke med dagen. Jo fandme læses du da. Du må altså ikke overveje, at nedlægge noget som helst. Dine sproglige finesser, er mig altid til glæde.

 • regitze

  tre år. så må kirsebærtræerne nede ved havnen været vokset en anelse.
  kærlige hilsener fra en læser

 • Signe

  Jeg læser – gladeligt, men mine kommentarer bliver få, når overskuddet forsvinder i perioder eller kreativiteten griber fat eller bøgernes forunderlige verden eller…
  Men jeg læser og jeg nyder det.
  Tillykke med de første 3 år.

 • Eva_O

  Det er muligt du har færre læsere end tidligere, men jeg er én af de nye og jeg bliver hængende… 🙂 Jeg nyder dine indlæg om: stort og småt – skarpt og uskarpt – seriøst og useriøst – das ganze molevitten… Derfor: Tillykke med de første 3 år – jeg glæder mig til de næste…

  Forøvrigt så ser du totalt cool ud med dine nye Clark Kent briller… 🙂

  Rigtig god uge til dig…

 • Helle K.

  Tillykke med dagen igår – jeg er stadig med 🙂 men er ikke så flittig til at kommentere.

 • lissy

  nej, ikke holde op, og hvad ville du så lave…
  vi er her vistså, men ikke flinke til at give response,
  dejlige briller, til en gæv dame…
  lissy

 • Lotte

  Tillykke Sifka – og tak for at du gider!

 • Anne

  Jeg vil også lige kaste et tillykke efter “Himmel…”

 • Susan

  Det var så lidt og selv tak 🙂

 • Kari

  Til lykke!

  Og takk for at vi får lov å lese 🙂
  Jeg gleder meg til fortsettelsen!!!

 • Lene Balch Olsen

  Jeg ville savne dig hvis du stoppede med at skrive, jeg læser med hver dag og jeg frydes over dine finurlige vendinger og leg med ordene…..Bliv endelig ved.
  …..og tilllykke med fødselsdagen, 3 år….så er man stor 😀

 • Susling

  Også et forsinket hallo her fra mig! Selvfølgelig bliver du læst 🙂

 • marianne bentzen

  Supergode briller du har anskaffet dig, og jeg nyder stadig at læse didne finurligheder og din inspirerende bagning og madlavning.
  Forårshilsener Marianne

 • Laila

  hej Sifka,
  tillykke med blog-fødselsdagen. Jeg er en ret ny læser, men jeg nyder en gang i mellem at kigge ind i dit univers. Og det gør jeg blandt andet på grund af din forunderlige omgang med sproget, for jeg synes det er dejligt at læse med, når du leger med ordene. Så bliv gerne ved 😉

 • Sifka

  Hej Laila. Tak for lykønskningen, selvom indlægget faktisk er fra sidste år. I år glemte jeg ganske dagen, og har ikke fået gjort nogen stads ud af det. Det glæder mig, at du kan li’ at læse med, og jeg har tænkt mig at fortsætte lidt endnu.

Læg en kommentar

Jimmy