Himmel, se Havet!

Så det brager

tirsdag 30. marts 2010klokken 18:16 · 9 kommentarer · Aftenstund, Bryggeboet, Køkkenskriverier

Havde det ikke været således, at der ingen vasketøjsbunker er lige i øjeblikket, kunne jeg måske have luftet noget af vores, det beskidte. Det gør jeg nu ikke her, men indrømmer i stedet frimodigt, at vi også skændes her i Bryggeboet. Højt, dybt og inderligt. Bjørnen og jeg, mens kujon-katten søger ly.

Det gik formiddagen så med.

Jeg sad ellers kampklar, iført læderjakke, kontokort og taske, med næsen vejrende mod Ikea, men alt skulle være anderledes. Godt så. Nej, overhovedet ikke, godt så. Jeg hader at skændes med mit eget personlige hjerteguld, men det skal åbentbart til. Somme tider. Ind imellem. Luft.

Det gik formiddagen så med.

Bagefter pakkede vi os sammen, og tog I Forfærdelige-Fields, hvor jeg forelskede mig i en orange ræv til at slynge om halsen, en lækker parfume, og et nyt sæt højtalere til computerafdelingen. Jeg kom hjem med højtalerne, og græmmer mig lidt indvendigt over, at jeg ikke slæbte ræven med hjem også, selvom jeg det korte øjeblik syntes, at den var for meget. Det er vikingen i mig, der politisk ukorrekt fordrer pelsværk, så måske står jeg der igen i morgen. Og krammer ræv. Orange ræv.

Vi købte lammekølle, flødeboller og drikkedunke. Gik på drengerøvs-cafe, og guffede  hot wings i rigelige mængder. Og Pepsi, guddødemig! Og så hjem.

Nu sidder jeg her, og shopper musik på iTunes, mens lammet hviler på bordet. Køllen blev prikket med skårne hvidløgsfed, badet i en hjemmegjort marinade af ingefær, honning, citron og olivenolie. Salt og peber. Halverede tomater stegte med under lammet i bradepanden, de sidste tyve minutter. Salaten er skyllet, og der er skiver af syltede jalapenos til at sætte fart på de pitabrød, der bliver basen for herlighederne. Og cremefraiche.

Sådan er livet også. Både bragende og betagende.

Did you like this? Share it:

9 kommentarer indtil videre ↓

 • Anja

  Lyder helt vidunderligt. Alt inklusive:-)

 • Anne F

  Så dejligt at følge dig, Sifka. Jeg holder megt af din skriverier. Herligt. Ja Bjørneskænerier, må vel til nu og da. Det med ræven forstår jeg godt. Jeg har faktisk lige fortalt Kim, at jeg ønsker en rigtig død ræv, til halse. Det håber jeg på til vinteren. men ræv i orange, min bedste farve, var nu ikke af vejen.

 • Piskeriset

  Mmm… nu føles det næsten som om, at jeg også har ferie. Skøn skøn dag du har haft 🙂

 • Hanne

  Uhm den lammehistorie fik mine smagsløg til at kræve lam en af de nærmeste dage.
  Jeg tror jeg er ude i noget udbening og opfyldning med alskens guf.
  Tak for inspirationen.
  Price har også gang i noget shawarma mums….
  Håber I fik blæst stridighederne ud af systemet i løbet af formiddagen.
  Det er på godt jysk træls at skændes med sine unger, men uundgåligt og nødvendigt.
  At lære at skændes på ordentlig og sober vis er vel også en del af opdragelsen, nu er vi jo nok langt over opdragelsesfasen, men det er altid godt at få finpudset stilen;)
  Rigtig god tirsdag aften til dig

 • Anne

  Jeg så et værelse i går, som i den grad fik formiddagen til at gå!!!
  Lammekød og røde ræve det lyder til gengæld super :-9

 • Margrethe

  Orange ræv? ;0)… det lyder forjættende.

  Den dersens lammeopskrift har jeg lige snuppet, lyder lækkert selvom jeg ikke har en hjemmelavet marinade at bade den i 😉

 • Zette

  Lam er godt – dog kan HJEGM ikke få det ned, så det hører grilltiden tid her på matriklen, for så er der culotte til mig og oksebøf til HJEGM.
  Orange ræv? Næhh, nej, så hellere nøjes med bjørnefejden!

 • Anne Dyrholm Stange

  Ahahahahaha –
  det er først nu, hvor jeg læser dette, at det går op for mig, hvad du mente med Orange Ræv på Facebook.
  Jeg troede, at du var ude i overvejelser omk. farvning af håret, for fa’en da 🙂

  Nå – men nu hvor jeg så ved bedre, så siger jeg også orange ræv…

 • Sifka

  Nej Anne, for filan, de hennafarvede dage er ovre. For good! Jeg elsker sølvræven;)

Læg en kommentar

Jimmy