Himmel, se Havet!

Verden er hvid

torsdag 21. januar 2010klokken 14:22 · 5 kommentarer · Arbejde, Hverdag, Vejret

Et eller andet får mig til at løfte blikket, inden jeg trækker af med TrilleNyx. Dér tidligt i morges. Bittesmå diamanter drysser ned, og glimter i det sparsomme lys. Efterhånden, som jeg kommer frem, bliver de en smule påtrængende, og smelter i håret. Hænger i øjenvipperne lige lidt for længe, og slører udsynet.

Mens vi spiser os igennem dagens andet måltid, rugbrød og æbler, lyser en bleg vintersol over Elefantens Bastion. Et par træer strækker sine mørke grene i filigranmønstre henover solskiven, og får lokket den indre vintermumi frem i mig.

Og nu vi er ved det med rugbrødet, så tillad mig lige at lovprise den nye madordning. Den er intet mindre end genial. Vi er så heller ikke ramt af blå madpakker, eller andet, der er smurt i Tyskland i forgårs.

Nej, her serveres frisklavet mad, varieret og økologisk i vid udstrækning, og i passende mængder. At gå til bords er også blevet en hel anden hyggelig og fælles oplevelse, end før da vi sad, og fedtede med hver vores madpakke.

Inden dagens tredje måltid, kyllingelår og pasta blandet med friskskåret agurk, rød peberfrugt og champignon, tumlede vi os på snehvide stepper, og nød solen, der nådigt kastede glans over Elefanten. Det var koldt, det var hvidt, det var vidunderligt.

Hvad smålingernes fjerde og femte måltid i dag vil indeholde, ved jeg ikke, for jeg var den, der var smuttet efter frokosten. Tidligt fri, og mulighed for at cykle gennem solbeskinnede gader, ind for at købe kaffe. En dag så blinkeblank af fornøjelse som oversiden af en mågevinge, der rammes af en rebelsk stråle fra den ellers så blege mumisol.

Did you like this? Share it:

5 kommentarer indtil videre ↓

 • Inge

  Skønt at høre at der også er glæde og positive holdninger til den nye madkasse ordning, det er jo desværre de dårlige historier der åbenbart sælger bedst i pressen.
  Og wauuu en skøn billede du planter på min nethinde med din sidste sætning. TAK

 • Gitte J

  Jeg smelter helt over den lille “pingvin” på billedet 🙂

 • kagekonen

  Hvor er det dejligt at høre at madordningen fungerer godt. Din beskrivelse får mig til at tænke tilbage på en sommer, mens jeg endnu læste, hvor jeg arbejde som mad-mor-vikar i en vuggestue på Østerbro. Jeg elskede simpelthen at lave mad til de unger, og ungerne (og pædagogerne) elskede at kigge forbi køkkenet i løbet af formiddagen for lige at se, snuse og høre hvad der var på menuen.

 • Lone

  ..og når du stråler, så overstråler du alt og alle. Det var en fornøjelse..:-)
  Godt at høre at der er engagement og bliver lavet noget god mad hos jer – min egen datter var også heldig at være i en institution hvor der blev lavet seriøs god mad af mange forskellige slags.

 • Annette

  Skønt at høre lidt positivt om den ellers så forhadte madordning. 🙂

Læg en kommentar

Jimmy