Himmel, se Havet!

Gråd til latter

fredag 25. december 2009klokken 15:25 · 4 kommentarer · Familie, Jul

Vinterblomster

Der skal mere end brændte flæskesvær til at ødelægge juleaften her i bryggeboet. Da jeg havde tørret tårerne, tog vi fat igen, åd de enkelte svær som ikke var brændt til kul, red stormen af, og kort tid efter stod den mest lækre julemiddag på bordet. Vi gjorde vores bedste for at æde os en pukkel til, for det smagte bare så godt.

Stegen var perfekt, saftig og lækker trods den sværløse tilstand. I bradepanden lå det vildeste rodsammen af sky, fedt, kvæder, porrer og Marsala, der blev til en helt vidunderlig sovs, som jeg vist ikke har lavet bedre før. Rødkålen var fremstillet efter Plumsk forbillede, kogt i kokotte, og krydret med allehånde, kommen, enebær, kvæder og hjemmevredet æblesaft samt en vildt god fransk æbleeddike. Madæbler var kogt til skyer af mos, hvori jeg tilsatte rigelige mængder af høvlet peberrod. Selv aspargeskartoflerne artede sig og blev lækre og blanke i den velduftende karamelblanding på panden. Der ER forskel på sukker og sukker.

Efter et måltid, der fremstår, som var det løgn, måtte vi lige slå maverne en stund, inden køkkenet blev efterblæst, og kortene kom på bordet sammen med ris ala manden, der i skrivende stund, stadig ikke har afsløret vinderen af årets mandelgave.

Jeg havde indkøbt nye kort til lejligheden og et spil, der fik os til at nedstirre bordet i dyb koncentration for at finde de rette kombinationer. ‘Set’, som spillet hedder, var sjovt og absolut anbefalelsesværdigt. Bagefter tæskede vi os igennem flere spil Kasino, og sluttet julenatten med en omgang ‘Bedstemor med slag i’, der virkelig fik løsnet lattermusklerne i vilde hyl og grin.

Jeg ved ikke, hvad det var, men der skete altså et eller andet efter, at sværen var brændt til kul. Det hele havnede ligesom i et helt andet perspektiv, hvor alt bare var meget sjovere. Så den holder vi lige fast i til fremtidige flæskestege, og med største selvfølgelighed stiger jeg op på hesten igen.

Did you like this? Share it:

4 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy