Himmel, se Havet!

Fisk i en fars

tirsdag 13. oktober 2009klokken 18:24 · 4 kommentarer · Jul, Køkkenskriverier

Den røde peberfrugt bliver skyllet, renset og delt, og minder til sidst om to halve nisserhuer, af de lange. Det er snart jul. Det er faktisk snart jul, og jeg er hyret som underholdningsnisse til en julefrokost.

Tyg lidt på den, mens jeg rører færdigrørt fiskefars sammen med en meget stor håndfuld hakket dild. Bare for at sætte lidt fut i den lidt pjaske-kedelige færdigfars. Jeg gør det aldrig mere, mumler jeg. Men food-processoren er død, så måske holder jeg ikke eget ord i den sag.

Drys med både salt og peber, og skålen bliver fejet ud til siden, så jeg kan skære agurk, peberfrugt og blommer i strimler og stykker, der kan gøre det ud for en lille sidelinie.

Jeg smækker barneskefulde fars på panden, og den tér sig præcis som klatkager på en decemberdag. Det er det, jeg siger, det er snart jul. Og jeg steger færdigt.

Limer det skiveskårede friske rugbrød sammen med lidt smør for at holde på formen. Trekantformen.

En let remouladesovs svæver over på tallerkenerne, og vi er klar. Nej, gu’ er vi slet ikke, for der mangler småbitte stykker rå citron, samt et par dråber olie over den lille sidelinie, og nu er vi klar.

Did you like this? Share it:

4 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy