Himmel, se Havet!

Gær og blå øjne

tirsdag 2. juni 2009klokken 21:28 · 7 kommentarer · Bagning

Måske er jeg farvet af begejstring, eller måske har jeg ret i, at smagen, af både peberfrugt, ingefær og gulerod, træder mere frem, end ellers efter at være blevet sønderdelte i saftpresseren. Så måske gik jeg ikke over åen efter vand?

Måske bør man ikke røre gær ud i sukker, men de to sidste gange jeg har brugt denne metode, som jeg har glemt, hvorfra jeg har opsnappet, hævede både brød og boller mærkbart. Ikke vildt og overdrevet, men pænt. Omvendt har jeg læst, at man ikke må blande salt i gæren, så det har jeg undgået.
Jeg tror også, at det har betydning for hævningen, hvilke meltyper man bruger. Og jeg vælter mig glad og gerne i de oprindelige og økologiske. Også gerne de biodynamiske, når det falder sig for, og de er vist lidt tungere bagi, end de hvide typer med meget højt glutenindhold.
Måske kan jeg blive klogere på hævningens mysterier ved at stikke næsen i bagebøgerne, og skøjte nettet tyndt, men frankly my dear, det må blive en anden gang.
Nu vil jeg nemlig lukke og slukke for idag, og glæde mig over at mit møde med min totalyndlings ortopædkirurg gik rigtig godt, og især over at han har hjulpet mig videre i systemet, så der kan blive taget stilling til, og forhåbentlig hånd om mine andre fysiske gevordigheder.
Og det er da så fedt!
Did you like this? Share it:

7 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy