Himmel, se Havet!

Sommergryder.

mandag 28. maj 2007klokken 20:11 · 5 kommentarer · Nuet

Der skulle koges asparges. Det gjorde jeg i en høj gryde. Jeg fik lyst til kartoffelmos, så frem med en gryde til. Den siede suppe fra kalvespidsbrystet kogte jeg lidt ind. Den stod i en tredje gryde og kølede af. Den fjerde gryde stod med en sigte fuld af udkogte suppeurter og burde vaskes af.

Slut med grydeparade. Jeg ville have skivede grillede tomater, for smagen, fylden og farven. Frem med grillpanden. Kartoflerne kogte, mens ærter blev skyllet i en anden sigte og hægtet i venteposition i vasken. Ærterne op til de kogte kartofler sammen med væske og smør. Salt og peber. Blende, blende, brum-brum! Anretning på de lyseblå hvedags.

Det hele endte i en højere sommermadsenhed, og det smagte dejligt. Nu har jeg grundsuppe til anden god gang i fryseren. Kød til ‘morfars’ på køl til i morgen, og lidt rester til frokost.

Surdejen syder og snakker. Blop, blop. I morgen skal jeg købe porter og speltmel til brøddejen. Jeg glæder mig meget til at knokle det igennem. Det hele skulle gerne ende med 4 gode brød, og en portion surdej i køleren til bagning om en uges tid.

Did you like this? Share it:

5 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy