Himmel, se Havet!

Film og karry.

mandag 25. februar 2008klokken 20:54 · Endnu ingen kommentarer · Nuet

Der røg et par pakker kyllingefilet i kurven da jeg var på indkøbstogt. Kødet blev strimlet og brunet i den sorte og derefter krydret med karry, salt og peber. Hakket rød- og hvidløg, fennikel, æbler, og skråtskårne gulerødder blev smidt oveni. Da det var svitset godt og grundigt sammen, tilsatte jeg lidt vand. Låg på og pas dig selv så længe.

I pausen slog jeg en dej op. Det blev til en blanding af biodynamisk hvedemel og ølandshvede. Gær rørt op i vand, rosiner, lidt honning og salt. Der blev på et tidspunkt udtalt et ønske om bløde boller, så jeg puttede cremefraiche i, for det var lige ved hånden..

Camilla Plum taler i sine programmer meget om én gang kold hævning og én lunere, så nu står skålen i badekarret, som er det køligste sted, jeg kan finde, for jeg gider altså ikke storke ned fra 3. sal med bolledej under armen.

Jeg kogte derefter ris, som for tiden er en blanding af tre typer, røde, vilde og brune, og det smager godt og fyldigt. Alt i alt blev det et herligt måltid, og jeg skal da lige huske at tilføje, at der blev tilsat en lille sjat af de gyldne rosiner, samt en petit smule mælk i den sorte, lige inden serveringen.

Det er lykkedes mig i løbet af dagen at undgå, at få nys om fordelingen af natten statuetter, så jeg er totalt på bar bund, når jeg skal se Oscar-sammendraget ved ellevetiden senere i aften. Billetter til den næste biografoplevelse er forresten bestilt, men den tid, den glæde.

Did you like this? Share it:

Ingen kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy