Himmel, se Havet!

Langtidsstegning

mandag 14. oktober 2013klokken 18:40 · Endnu ingen kommentarer · Køkkenskriverier

Pulled porks med coleslawEn gang skal være den første, også selvom jeg nok er blandt de sidste. Pulled pork har været voldsomt populært igennem længere tid både her, og der, og især allevegne, så der var masser af opskrifter, tips og gode råd at farte rundt i. Jeg involverede mig i flere udgaver og endte med et skønsomt mix og mine egne indfald.

Fredag eftermiddag, satte jeg en grydefuld nakkekam, dækket af saltvand, ind i mit køleskab. Fredag aften, blandede jeg krydderier og farin til den tørre rub, og stillede skålen fra mig på køkkenbordet, og vendte mig mod noget andet.

Grundet vrøvl med både øglehud, gnavende smerter, og en svag dunst af rovdyr fra kosteskabet, vågnede jeg allerede lørdag morgen omkring klokken fire. Og, så kunne jeg jo ligeså godt rubbe stegen, efter jeg havde tørret den grundigt, efter saltbadet, i rene, gamle, og derfor meget bløde viskestykker af hør.

Det blev en smuk steg, der røg tilbage i køleskabet, nu med tætsmygende film omkring sig.

Og, der lå den så til lørdag eftermiddag, hvor jeg dybt begravet i noget Netflix og strikketøj, pludselig klokken 15.12 kom i tanke om den plastikpakkede steg i køleskabet. Bradpande og rist blev hevet frem, stegetermometerets spids blev boret ind i siden på det arme dyr, og alt endte i skønneste orden i den kolde ovn, der blev sat til 100 grader, for det var det, næsten alle de besøgte sider anbefalede. Så kørte den ellers derudaf fra 7 grader og videre opad. Og endda så meget opad, at jeg i mit stille sind tænkte, at den lækre steg ville være klar noget før, inden de omtalte mindst ti timer ville være nået.

Og så gik alt i stå!

Lørdag aften, og derefter lørdag nat gik for sig, mens graderne gik meget langsomt, meget, MEGET langsomt!

Søndag morgen gik jeg nærmest i ‘jeg vil skide på stop spild af mad et stykke, for nu går det her slet ikke’ – panik! Men, så bevægede graderne sig lidt igen, for derefter at stå stille en tid, og endelig, endelig at få det hele til at bippe og dinge-dinge om formiddagen!

Vi var ved vejs ende! Virkelig!

Gaflerne flåede kødet fra hinanden og alt, simpelhen alt, lignede det på billederne! Nu blev der vendt og drejet i det, det nu skulle vende og drejes i, og efter nogle gode smagsprøver blev det pakket væk til bedre tider, som var søndag sidst på eftermiddagen.

Herefter kunne jeg med lettelse lave den coleslaw, der skulle greje den trukne gris, og dristig af glæde, over at graderne var nået, rørte jeg dressingen med mayonaise, cremefraiche, samt Danas eddike med æble og lavendel, dernæst salt og peber. Revet gulerod, fintstrimlet spidskål, og en finthakket æble, af den meget syrlige slags fra Lilleø, blev vendt i den bløde dressing. Og hatten af, det blev helt særligt, nok mest på grund af Danas særdeles smukke hjemmelavede eddike.

Godt måltid, for fanden, opløftende. Det gider jeg godt gentage en anden gang.

Tak, Dana for noget helt særligt, der gjorde min coleslaw til noget helt særligt. Om lidt, går jeg i køkkenet, og forbereder et aftensmåltid at andendags pulled med guddommelig coleslaw.

P1230471

 

 

Did you like this? Share it:

Ingen kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy