Himmel, se Havet!

Sommersuppe

fredag 22. juli 2011klokken 20:38 · 1 kommentar · Ferie, Haveliv, Køkkenskriverier

Sommeren er forsvundet bag et skydække fyldt med tunge regndråber. I massevis. Og hvad gør man så, udover at bage pandekager og brød? Fortsætter oprydningen og rengøringen, tøfler rundt. Lige indtil der er opholdsvejr, og et havebesøg bliver en oplagt mulighed.

Ingen gad at gå om hjørnet til det lokale supermarked, så Bjørnen slog på, at jeg først og fremmest skulle se, hvad haven mon bød på, og desuden havde vi jo et brød, og måske var der et eller andet, der kunne blive til en lækker sommersuppe.

Jo tak, man snakker godt for sig, når indkøb i Brugsen ikke står højest på ønskelisten. Jeg gad jo heller ikke, så jeg købte ideen, og trillede afsted.

Hold nu op! Det var da ris, jeg skulle have dyrket, sådan som vandet stod om fødderne på både mig, og grøntsagerne.

Et par timer gik med at høste, og føle efter, om al det vand var ved at være for meget, men da jeg senere stod i vand til anklerne ved siden af kartoffelbedet, kunne jeg til min lettelse konstatere, at de i hvertfald stadig ikke er ved at rådne op. De er lidt små endnu, men hellere småt og godt, end slet ingenting. Så menuen for i aften blev afgjort til kartoffelsuppe.

Da jeg kom hjem, var kurven godt fyldt op med kartofler, squash, valske bønner, salat, gulerødder, løg, rødbeder, blomster og enkelt rød tomat.

Super suppe blev det, med det godeste brød og en salat helt af egen avl. Og for det ikke skulle være løgn, sluttede vi af med et lille glas agurkevodka, stærkt som helvede, men faktisk ikke helt dårligt.

Og sommer er det vel også et eller andet sted.

Did you like this? Share it:

Èn kommentar indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy