Himmel, se Havet!

Visit fra et meget varmt land

onsdag 29. juni 2011klokken 21:55 · 1 kommentar · Haveliv

Da jeg kom svingende omkring hjørnet, stod hun der. Hende med et år i sandalerne. Hun stod der, og ventede udenfor en anden have, hvor der endnu ikke var nogen hjemme, men lånehaven stod jo foran en åbning, så jeg bød selvfølgelig indenfor.

Et par dage havde lagt temmelig meget beslag på mig, så jeg nærmeste gispede, da jeg så, hvor meget gang i den, der var kommet i haven siden sidst. Jeg sværger, at både squash- og græskarplanterne var blevet dobbelt så store, som de var to dage før!

Desværre var der også sat voldsomt gang i ukrudtet, og selvom vi ikke var ude i en inspektion, ville jeg jo gerne vise haven frem fra sin bedste side, hvilket jeg på sin vis også gjorde. For på trods af ukrudtet kunne man sagtens få øje på alle de andre ting.

Morgenfruer og blomsterkarse havde hist og pist sat blomster, knopper var groet frem på andre sommerblomster, og en enkelt lille lygte hang i ananaskirsebærplanten, stadig ikke tændt, men det skal den nok blive. Der var til gengæld gult lys i et par squash eller tre, men græskarblomsterne falder bare af, og indtil videre har jeg ikke set noget, der minder om et græskar.

Sidst vi talte sammen, lå sneen tommetyk, så det var dejligt at kunne spørge, udveksle og samtidig pege på de forskellige ting, sådan direkte og IRL. Jeg tøflede rundt med vandkande og lidt lugeri, efter Rikke var taget videre i sit danske ferieprogram, og som det sidste høstede jeg jordbær, ikke i spandevis, men det blev alligevel til en ganske pæn portion.

Hjemme igen tog noget ved mig, og jeg fik kogt fire glas lækker jordbærsyltetøj med vanille og lavendel. Som prikken over i’et og som forsegling af syltetøjet, stjal jeg mig til fire slatter af Bjørnens Jack Daniels. Nu tror jeg nok, det skal holde sig. Spørgsmålet er, om vi kan holde os fra lækkerierne længe nok til, jeg kan konstatere om, det gør en forskel, eller ej.

I dag var det havedag igen, og da jeg havde været tidligt oppe, lagde jeg ud med at tage en lur i stolen under parasollen. Bagefter gik det løs med at genoprette noget mere ro og orden i vildnisset. Og igen som det sidste, høstede jeg et par bakker jordbær. Det er snart slut, tror jeg, så vi valgte hertil aften at vælte os i store skålfulde med både fløde og knasesukker.

Did you like this? Share it:

Èn kommentar indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy