Himmel, se Havet!

Himmel, se Haven! #22

tirsdag 17. maj 2011klokken 23:58 · 4 kommentarer · Haveliv, Hverdag

Det er da helt utroligt, hvad regnen har tilført af godt til den lille have. Ved lågen mødes jeg af en sødlig duft af blomster, regnvåd jord og ovenover det hele ligger en let fordampning, fordi solen stadigt, og stædigt bryder skydækket. Uden at spekulere så meget over det, trækker jeg vejret dybt ind, for ligsom at få det hele hevet ind i systemet, hvor det gør så godt.

Jeg er taget forbi på hjemvejen, og jeg har glædet mig hele dagen. Forventningens glæde ligger nu fast hver dag, og luner, også selvom jeg ikke lige kommer fordi, og ved de lejligheder er glæden også iblandet en lille smule savn. Men nu står jeg her altså igen, og pakker min lille finurlighed ud, som jeg har gjort klar hjemmefra. Liselottes juleguirlande er blevet printet ud, lamineret og sat på små spyd. Jeg har nu en hel håndfuld små flag, som jeg kan sætte, hvor jeg har sået noget, eller hvor jeg iøvrigt har brug for en markering.

Jeg skifter pinde ud med  de nye flag hos kartoflerne, og i mit uregerlige bed, som jeg straks opdager, er blevet betydeligt mere læsbart efter regnen, og som det næste begynder jeg at rense det for ukrudt, og sætter til sidst små flag, der hvor der forekommer huller i rækken. Her vil jeg lægge nye frø ved en given lejlighed.

Det er sgu snart blevet en helt fornøjelse med det ukrudtspilleri, og efter regnbygerne har blødgjort jorden, går det nærmest som en leg at få hevet de små planter op, og jeg må holde mig gevaldigt i nakken for ikke at tage for meget med på vejen. Flere gange ser jeg mig lidt omkring, og glæder mig over frodigheden, og de gentagne gange, hvor solen skinner igennem, og gør det ekstra kønt og kigge på.

Efter udkrudtet får jeg sået en del sommerblomster mellem stedmødrene og krukkerne. Først en række cremefarvede tagetes, og bag dem strør jeg med gavmilde hænder en skønsom blanding af mørkelilla valmuer og kornblomster i samme kulør.

Frodigheden har bredt sig helt ind i vindueskarmen, hvor Blauhilde, Borlotto og die Berner Landfrau næsten har smidt lågenen af på sushibakkerne, der nærmest er smeltet helt sammen i den intense varme, der udvikles fra sol gennem vinduesglas. Totalt nedsmeltning, siger jeg bare! Totalt kaos, dér!

Jeg når lige at smide to peberplanter i en krukke, men så er det også slut for i dag, for jeg er ved at blive sulten, og har også planer om noget sofa, hækletøj og fjernbetjening.

Did you like this? Share it:

4 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy