Himmel, se Havet!

Et år til

lørdag 14. august 2010klokken 09:56 · 19 kommentarer · Famiglia, Fest og fejring

Jeg står op klokken seks minutter over ni. Tror jeg da. For inde i stuen er klokken kun seks, og ved nærmere eftersyn viser det sig, at stueuret har ret. Jeg tumler om på sofaen, og venter på, at jeg selv er med.

I dag er det min fødselsdag, og solen spejler sig orange og skarp i glaspartierne, lægger en blød gylden nuance over de botticelliske damer i entreen. Som jeg holder så meget af. Senere går glansen ganske af morgenen, og det grå klarer op, og smider med vand med passende mellemrum og i passende mængder.

Inden morgenen bliver otte, er jeg i bad, og nyder det varme vands velvære, og den bløde pleje af krop og hår. Det hele kommer sig så småt, og mine øjenbryn er blevet bredere og mørkere, samtidig med at en skov af sølvskinnende hårstrå lystigt stritter under det tyndbenede pandehår. Så langt, så godt og med lovning om, at det bliver endnu bedre.

Kaffe og brød. Stilhed, der efterhånden brydes, i takt med at andre vågner, og indfinder sig i lørdagen. I min lørdag, på min fødselsdag.

En nattegudinde kommer listende, og insisterer hyggeligt kurrende på at dele sofaen med mig. Og så småningom pusler også Bjørnen i det fjerne. Kaffelyde. Og så står han der med en hønekopfuld frisklavet med en lille slat sprut påhittefindsomt tilsat for overraskelsens skyld. I dagens anledning. Tillykke med fødselsdagen. Tillykke til mig.

Åh, tak

Did you like this? Share it:

19 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy