Himmel, se Havet!

Rod og rødbeder

mandag 4. januar 2010klokken 17:21 · 5 kommentarer · Køkkenskriverier, Lejligheden

Klementinrødbeder

Det passer mig fint, at isen er ved at bide sig fast. Min hud hader kulden, men jeg elsker, når fjorde og søer fryser til i et frostknugende favntag, så isdampene står os om snuderne. Jeg kan godt lide at blive nappet lidt i armen, når jeg smækker et vindue op, for at få lidt af den krystalklare luft indenfor. Det er dejligt at få fundet de rosenrøde kinder frem, og få renset luftvejen med hård frost.

Men, det er eddermuggeme også dejligt at tulle rundt indendøre med varme fødder, og noget lunt i koppen.

Jeg hygger mig med at rode rundt i skuffedybet og på hyldemetrene, mens jeg støt og roligt får muget ud i julerester, og andre hengemte skatte på kistebundene.

I ovnen damper de sidste rødbeder sammen med saften af de sidste klemtiner, et skævt olivenolie, nogle fed hvidløg og skiver af en knold ingefær. Når det har dampet længe nok, ryger varmen op for en kort stund, og en slat marsala ryger i bradepanden.  

Så må vi se, om det smager godt senere.

Did you like this? Share it:

5 kommentarer indtil videre ↓

 • Jeannette Mariae

  Jeg sidder med køligheden lige i nakken, fordi Henrik glemte at lukke døren til vores første sal. Jeg må hellere tænde et par stearinlys mere, så varmen kan trænge igennem.

  Dit billede af rødbeder og appelsin er saligt at se på. Jeg må igang med de sidste rødbeder, når der er ro og Anton sover.

  Knus fra engens land 😉

 • Ibber

  Hvor ér det rart at se, at der faktisk findes andre mennesker, der har det med frost som jeg. Glad er jeg for sol og sommer, men uh, hvor jeg knuselsker, når luften prikker mig i lunge, næse og kind, når jeg går omkring derude. Det er den friskeste luft i hele verden!

 • Laila

  Frost og høj klar blå himmel, menneske hvad vil du mer?
  Rigtig god tirsdag til dig:-)

 • Bibbi

  Er vild med dit billede! Nu blev tirsdagen lige rødbede og clementin farvet 😀 Tak for det.

 • Marianne

  Jeg er sikker på at det smagte – for rødbeder smager godt, uanset.

Læg en kommentar

Jimmy