Himmel, se Havet!

Æblebrød

søndag 18. januar 2009klokken 11:37 · 4 kommentarer · Fest og fejring, Film, Køkkenskriverier

Vi har indstillet den videre fødselsdagsfejring. Meningen var en biograftur, men Bjørnen er sløj, og helt væk i hulen. Måske senere?

Jeg gik i køkkenet for at fyre op under en kande kusmite, og med tedåsen i hånden blev jeg straks inspireret til et brød. Måske også fordi, brødkassen var tømt for interessante emner.

Et enkelt æble lå i kurven, og en håndfuld rosiner var der også i skabet. En gammel appelsin, der udvendig lignede et fund fra antikkens grækenland, afslørede et særdeles saftigt indre, og blev straks brugt som brusebad over æblestykkerne. En håndfuld hasselnødder bliver ristet og hakket, mens en ½ liter kusmi med æble køler af på køkkenbordet.

Melet bliver en blanding af spelt, durum og almindelig økohvede. En halv pakke gær skal røres op med surdejen fra kulden, og så er vi kørende. Måske endda så tilpas meget, at vi alligevel ender i selskab med Viggo på det brede lærrede.

Did you like this? Share it:

4 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy