Himmel, se Havet!

Hønseholdning

mandag 22. september 2008klokken 21:19 · 4 kommentarer · Ud og se og hjem igen.

På Kongskilde Efterårsmarked forvildede jeg mig ind i et område med en hel del hønsebure, og hvis jeg ikke passer meget alvorligt på, varer det ikke længe før, jeg begynder at søge optagelse i Dansk Fjerkræavlerforening, eller lignende.

Mange af fuglene her var dværghøns, og for hvert bur, blev jeg mere og mere grebet. Noget familie, langt ude måske, til Regitzes punkerhøns var tilstede i en vildtfarvet udgave. Nøj, hvor de var fine.

Nogle havde lagt små æg. Meget små æg, og hvor jeg gad godt prøve, hvordan det føles at gå ud, og indhente æg fra egen hønsegård. Andrea fortalte om en bestemt race, der lagde blå æg, men hun kunne ikke huske navnet. Dem gad jeg ellers godt se.

Jeg blev også overrasket over priserne. Jeg troede simpelhen, at høns var meget dyrere. Jeg kunne have fået en stor flot sort hane, iført rød kam og det hele, med hjem for femoghalvfjers kroner. Men, jeg tror ikke rigtig, at høns trives særlig godt i en lejlighed, så jeg lod det blive ved tanken.

Prøv at se billedet med hønen uden hoved. Altså de fes rundt i de bure, og var svære at fotografere, men selvom hovedløs er den fjerdragt, da betagende, og jeg kunne godt tænke mig at omsætte dens farver og tegninger til et eller andet. Strik måske? Broderi? Hønecollage?

Jeg er godt klar over, at hønsehold er andet, og meget mere, end bare at fodre med madrester, og indsamle æg. Der er vist også noget med, at hugge hoveder af, og koge suppe, men det tror jeg nu nok, at jeg ville kunne lære efterhånden. Altså, det med hovederne. Suppekogeriet kan jeg i forvejen.

Og ræven? Han skal bare holde kæften fra mine høns, og fortsat bare vende ræveryggen til.

Did you like this? Share it:

4 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy