Himmel, se Havet!

På bunden af baljen

onsdag 27. august 2008klokken 17:50 · 10 kommentarer · Tanker om ting og tilstande.

Hvis jeg kunne, ville jeg så i virkeligheden skrue tiden tilbage, så jeg var ti, måske femten år yngre, og Bjørnen stadig i knajtealderen? Sat i samme rammer, som vi har nu? Med de samme omstændigheder?

Ville jeg i så i virkeligheden have været i stand til at styre os udenom sygdom, sorg og de dybe suk, som vi rendte ind i? Ville jeg mon?

Hvis jeg lukker øjnene, og ønsker dette, trækker tankerne sig forskrækket væk, for de ved godt at, hvis jeg kunne, ville der sandsynligvis være andre sorger og dybe suk at forholde sig til. For sådan tror jeg i virkeligheden, at virkeligheden er.

Jeg vil nemlig meget gerne være den, jeg er, og være lige netop her sammen med den søn, som ikke længere er i knajtealderen. Det fungerer jo, for det meste, helt fint, og jeg har fundet vej ud af det meste af den fortvivelse, der en rum tid havde slået sig ned her.

Jeg har læst, at meditation gør glad, og styrker immunforsvaret. Det tror jeg på, og jeg kan mærke at noget rykker sig i den rigtige retning, bare en lille smule, for hvergang, jeg får brændt den japanske røgelse af. Jeg bliver ikke lalleglad lykkelig, blot mere afslappet, og bedre til at lægge de episoder, der giver mentale grå hår og lange tænder, bag mig.

Jeg er begyndt at læse bøger igen, og den seneste, en norsk krimi, fik mig til at beslutte, at jeg for en tid vil vælge dramaet og kærligheden, frem for flere historier om perverse seriemordere. Også på film.

I går så jeg en kærlighedshistorie, som forunderligt nok gjorde mig vemodig. Og det er eddermuggeme grænseoverskridende for mig, at tage låget at mit hjertes krukke og se ned i selverkendelsen og dybet og opdage, at jeg savner én at grine højt sammen med. Èn der synes, at jeg lige netop er den bedste, at grine højt sammen med. Og samtidig, at skrive det højt her!

Hvis man spørger mig, vil jeg smile, og sige at der er selvfølgelig mere tilbage i posen, også til mig. Selvfølgelig er der det, men samtidig lever jeg en tilværelse, der bygger på, at der altså kun er mig. Og hvor fedt er det lige?

Måske skulle jeg i virkeligheden anskaffe mig en opvaskemaskine, i stedet for at stå her og dybdefilosofere over balje og børste?

Did you like this? Share it:

10 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy