Himmel, se Havet!

Nødmad i krise.

tirsdag 22. april 2008klokken 17:50 · 4 kommentarer · Nuet

Sandheden må frem. Jeg læser om bloggere, der er i strikkekrise, men jeg er altså i madkrise. Jeg ved ikke, om jeg ikke gider, eller om jeg er for uopfindsom, eller om jeg tramper i vadestedet. Det korte af det lange er, at jeg ikke svinger i køkkenet for tiden.

I dag er det imidlertid lykkedes mig at frembringe en omgang marinerede kyllingefileter. Marinaden bestod af purerede tomater, knuste hvidløg, ketjap manis og et ordentlig skud af den nye orange peber, der kom med hjem i går fra det lokale supermarked.

Tilbehøret er en pandefuld Bretagnegrønt, frisk fra frost, der efter opvarmning blev drønet op til kyllingestykkerne og tilsat en pjøs piskefløde. Dertil kommer et par fede skiver græskarbrød fra Skt. Pedersstræde.

En anden af dagens sandheder er, at det kollegiale samvær trak lidt ud, så jeg rodede mig ud i at bestille en øl nummer to. Af uforklarlige årsager blev jeg grebet af fedteri, og bestilte en Carls Hvede fra fad. Måske var det mig, måske ikke, men den smagte grimt. Hengemt karkludsagtig, og efter to slurke sagde jeg, tak for i dag, og gik videre i ud i byen for at reklamere og senere købe røde sko.

På min vej kom jeg forbi et lillebitte listigt sted, hvor de havde en masse øl af forskellig oprindelse, og der købte jeg et par flasker med hjem til køleskabet. Den ene endte dog som selskabsøl ved madfremstillingen, og en slurk eller to er tilbage til ledsagelse af det færdige måltid.

Did you like this? Share it:

4 kommentarer indtil videre ↓

 • Husejer

  Jeg mærker også den manglende køkkeninspiration.

  Tror det er så simpelt, at vi mangler de nye lækre ting: Makrel, rabarber, grønne ærter og kartofler.

  Alt er uendeligt træt og gammelt eller fra meget langt borte.

 • Sifka

  Det er da det! Såre simpelt. Godt at vide, at det nye er lige om hjørnet. Jeg blev helt lettet:)

 • Kagekonen

  jeg længes også efter de nye sprøde og spæde grøntsager og de skønne fede fisk…

 • Shabby - Marianne

  Jeg har altså madkrise, altså ikke med at spise mad, men med at lave og finde på. Gider overhovedet ikke… så host bare op med noget inspiration 🙂

Læg en kommentar

Jimmy