Himmel, se Havet!

Pitabrød – en opskrift.

onsdag 26. marts 2008klokken 18:07 · 5 kommentarer · Nuet

Jeg vil ikke have smidt mislykkede pitabrød i nakken, hvis det ikke lykkes for jer, men her er, hvad jeg gjorde, ok?

Jeg rørte cirka 25 gram gær ud i 1½ deciliter lunken Kusmi te, Price Wladimir, men vand går vel også an. Derefter tilsatte jeg 1½ deciliter mælk, ½ teskefuld rørsukker og ½ teskefuld groft kryddersalt. Derefter fulgte 2½ deciliter groft ølandshvedemel, samt cirka 250 gram almindelig ølandshvedemel, som blev æltet sammen til en smidig dej.

Målene svarer til dem, som opgives i flere opskrifter, der blandt andet også kan findes på nettet, blot er ingredienserne lidt anderledes.

Dejen blev herefter delt i otte stykker, der hver især blev rullet ud med kagerullen til flade brød, som blev lagt på bagepapirbeklædte plader, og derefter sat i en kold ovn, hvor de blev bagt i cirka 20 minutter ved cirka 225 grader (200 grader, hvis der bruges varmluft).

Personligt tror jeg, at fidusen ligger i at smække brødene i en kold ovn uden at lade dejen hæve først. Det virkede i hvert fald glimrende, da jeg prøvede.

Did you like this? Share it:

5 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy