Himmel, se Havet!

Himmel, se Haven! #19

lørdag 7. maj 2011klokken 19:58 · 2 kommentarer · Haveliv, Nuet

På denne helt fantastisk solrige majdag vil jeg lægge ud med at pive. Dagen har absolut ikke været min, men jeg gjorde alligevel mit bedste for at komme ind i spillet.

I går startede jeg dagen med nålene, og fik endda en ekstra tur, da jeg i første omgang kun havde fået en nål i foden, i stedet for tre som jeg plejer. Indsigelser kunne ikke falde mig ind, jeg lader eksperterne rode med, om der skal sættes en, to eller flere, jeg nøjes med at bande inderligt, når der bliver stukket. Og bandet blev der. Stygt. For da jeg fik de to manglende nåle, gik vi fra kinesisk akupunktur over til kinesisk tortur. Ikke nok med at nålene blev stukket i til hæftet, de blev også drejet. Og drejet lidt mere. Yrk! Og så skulle jeg på job bagefter. Den lange vagt. På en fredag.

I morges vågnede jeg op til søgang og slagside. Det tog det meste af formiddagen, før jeg var nogenlunde i opklaring. Da jeg senere under brusebadet også tudede, vidste jeg godt, at kun en have kunne få mig ud af døren, og en sådan har jeg jo for tiden tilgang til. Hvor heldigt!

Men inden jeg åbnede haveballet for alvor, trillede jeg en tur  i nærmiljøet for at få sat strøm til systemet, og lure efter lidt havegodter. Og noget nemt aftensmad.

På vejen tilbage punkterede TrilleNyx.

Nu var der kun ét at gøre. På med havehandskerne og et fast greb om planteskeen. Potter med krydderurter røg i bedet og lidt ukrudt måtte lade livet. Vandkanden blev fyldt og tømt flere gange, og alle de nye små kom ud i solen, nu hvor nattefrosten var ude af syne.

Nattefrosten ja, den røver har taget livet af min fine lilla hortensia. Jeg opdagede det onsdag eftermiddag, da Andrea gæstede haven. Hun havde medbragt flere bokse fulde af lækker sushi, som vi skyllede ned med yndlingsdrikken Ginger&Lemongrass, men vi sad og nød solen.

Bagefter kørte vi hen til en meget rodet og kedelig planteskole, men det lykkedes mig alligevel at hjemføre noget andet end en meget stor pose jord. En chokoladeblomst, en chokoladefarvet peber, en ananaskirsebær, en “Hot & Spicy” oregano, en citrontimian og et brev lilla ærteblomster. Og filan-ta’-mig, en pose King Edward læggekartofler. Kongekartoflen!

Og tro mig, jeg klappede sukkende alle de lilla hortensiaer, der var i hele butikken. Suk, suk, men sådan er det også at være havebestyrer.

Der er fut i spirerne. De maser sig frem, og sidstankomne er de valske bønner, gulerødder, pibeløg og morgenfruer. Og to solsikker. Jeg holder stadig vejret, for uerfaren til at være skråsikker.

Alligevel kaster jeg mig over kartoflerne, og forer en kasse med plastik, og lægger en bund af så- og priklejord, som jeg bagefter fugter med forstøveren, jeg har taget med hjemmefra. Kong Edward bliver lagt ovenpå og stillet ind i huset. Jeg har også medbragt en tom æggebakke, hvor jeg forsøgsvis stiller ti kartofler i hullerne med spirerne opad. Også de bliver stillet ind i huset. Tilbage er, at ordne noget jord, mens Kong E overvejer om han vil skyde, eller ej. Det første skridt som kartoffelwoman er taget.

Inden jeg lukker ned for dagen, skyller jeg sushi-bakkerne fra onsdagens udskejelser, for de er perfekte som minidrivhuse til mine bønner, som jeg har besluttet at forspire. Jeg fylder bakkerne op med små runde briketter, I ved dem dér, som begærligt suger vand, til de svulmer helt vildt op, og i hullerne stopper jeg Blauhilde, Berner Landfrauen, og hvad de hedder allesammen, mens jeg råber “Hansi” efter Kong Hans. Han svarer næbbet igen, men Borlotto’erne bringer det hele til orden, og alt ånder atter ud i den reneste idyl.

Der er trængsel i de små vinduer, da jeg lukker lågen efter mig, og trækker af med stakkels TrilleNyx, der nu fuldstændig har mistet pusten på baghjulet.

Did you like this? Share it:

2 kommentarer indtil videre ↓

  • Laila

    Så er jeg opdateret. Hvor er det dejligt at læse om din have. Det er livsbekræftende og varmer langt i sjælen.
    Rigtig god søndag til dig og alle spirerne:-)

  • Laila

    har været lidt offline her i april, men dejligt at komme tilbage og læse om dit liv og have (er i parentes bemærket glad for, at du kan bruge frøbriketterne, for det er min bror, der passer maskinen, der spytter dem ud … 😉

Læg en kommentar

Jimmy