Himmel, se Havet!

Himmel, se Haven! #13

fredag 22. april 2011klokken 20:09 · 7 kommentarer · Haveliv, Nuet

Mens jeg sidder her, og nyder en jordbærmilkshake, spekulerer jeg på om det efterhånden ikke kun er mig, der gider høre om haven? Alligevel skriver jeg løs, for det der sker i den have, er ikke bare første klasses terapi mod sabelkatte, men også brugbar viden, når jeg engang får egen jord under neglene.

Nå, men i dag lænede jeg mig op af naboens umådelige erfaring, så inden vi havde talt i ti minutter, var der allerede rigeligt at tage fat på. Så det gjorde jeg. Fattede saks, havehandsker og spand og tøflede rundt, og fjernede visne plantedele fra her og der. Klippede et par skud og rettede til. Dette er slet ikke nær så kraftfuldt som gravning, men efter et par timer i den gavmilde aprilsol, var jeg alligevel blevet lidt mat i sokkerne.

Og så må man altså sidde, for det hører sig også til i haven. Man skal simpelhen huske at sidde. Og nyde. Så jeg satte mig tilrette under parasollen, og nød i lange dybfølte drag, mens jeg åd nybagte boller, økologiske bananer og drak solbærsaft. Sådan, helt efter bogen!

Næste punkt handlede om ukrudt, som så småt har meldt sin ankomst, og ukrudt er da nok det kedeligste havearbejde, jeg indtil nu har rodet med. Så vil jeg hellere grave. Tror jeg. Måske.

Da det gode vejr fortsætter påsken ud, er det med den sammen forventning til i morgen, som til i dag, at jeg lukker dagens låge, efter jeg havde studeret de blomstrende bærbuske nærmere. Jeg havde faktisk helt glemt, at de sætter sådanne yndigheder. Totalt alfeland.

 

Did you like this? Share it:

7 kommentarer indtil videre ↓

Læg en kommentar

Jimmy