Himmel, se Havet!

Bryggen i blomst

tirsdag 18. maj 2010klokken 17:03 · Endnu ingen kommentarer · Nuet

Smagsløgene blomstrer også af fryd, mens der drikkes ufiltreret æblemost. Jeg er tørstig, og er nærmest lige trådt ind af døren, prøver at trække nydelsen i langdrag, men kan ikke styre mig, og drikker grådigt. Glor ned på bunden af glasset, og undres over hurtigheden fra tørstens start, til den er slukket.

I køkkenet rumler nu fem æg, kogende i en tilkalket kasserolle, og en håndfuld tomater drypper af i en sigte. Senere skal der blandes tun og makrel i en køn skål, og der skal også skæres tykke skiver af mandel/figenrugbrødet.

Vi føler os snydt for noget, der ligner en halv maj, og pludselig skal vi tage stilling til solcreme, og jakken af eller på, samtidig med at syrenerne springer ud. Noget vi skulle have øvet os på forlænge siden. I april måske, eller i begyndelsen af maj. Jeg kærtegnes af den pludseligt tilstedeværelse af en mild maj, og smider læderjakken i cykelkurven, mens jeg vinder tre kvarter, der dog senere skal betales tilbage med arbejde ved det hjemlige skrivebord.

Jeg betaler lidt af på det nu, mens æggene knalder med hælene i kasserollebunden, som var de dampende flamencodanserinder med glasklare, boblende skørter.

Men dog se! Der er jo også et par bananer, og en stang agurk. Og ost til Bjørnen. Næ, sulte gør vi nu ikke. Her på Bryggen, hvor kirsebæralléen står blomst hele vejen hen.

Did you like this? Share it:

Ingen kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy