Himmel, se Havet!

Sommermuffins.

lørdag 30. juni 2007klokken 18:52 · 5 kommentarer · Nuet

Jeg har bagt madmuffins igen. Denne gang med olven, rosmarin og parmesanost. De dufter vidunderligt, altså forudsat at man kan li’ ost!

Madmuffins er blevet denne sommers store nem-mad-hit. Det er så let, godt og luftigt f.eks. sammen med en skål salat, eller med lidt ost og oliven, eller grøntsager i grove stykker.

Jeg tager en melsigtefuld, ca 375 gr, blandet hvedemel og 3 tsk bagepulver og sigter ned i en stor skål. Blandet hvedemel er f.eks spelt, emmer og almindelig øko hvedemel, dog mest af den almindelige, for jeg synes at de oprindelige typer er en lille smule tunge i optrækket.

125 gr smør smeltes og køler af. 2 æg og 2½ dl mælk røres sammen. En pæn håndfuld oliven hakkes groft. En spsk rosmarin hakkes og blandes i melet. Omkring 40-50 gr parmesan rives og tilsættes.

Nu laver jeg en fordybning i melblandingen, og hælder mælk og æg ned i, derefter det smeltede smør. Vend hele baduljen med en dejskraber, men ikke for meget. Det må gerne klumpe.

Hældes i muffinforme og smækkes inde i en ovn, der er ca 200-210 grader varm. Bages i ca 20-25 min. Prik i en og se om den er færdig.

Mens mine muffins køler, slår jeg en brøddej op i det store bagefad. Den bygges op om surdejen, der udvides med lidt gær, lidt salt, lidt honning, hyldeblomstøl, diverse hvedmelstyper, vand og revet citronskal. Ælte, ælte og så op i skålen og hæve i laang tid.

Nu skal jeg ha’ resten af øllet og en muffin eller to, mens jeg ser film.

Did you like this? Share it:

5 kommentarer indtil videre ↓

Læg en kommentar

Jimmy