Himmel, se Havet!

Sifkas himmelkys

søndag 8. november 2009klokken 16:59 · 4 kommentarer · Bagning, Weekendsysler

Bacio di Sifka

Undskyld mig, mens jeg kysser himlen. Den forbandede grå novemberhimmel, der fylder for meget i min udsigt.

Jeg bager i dag. I pauserne mellem kogevask og krydsord. Jeg har slasket en Kaninfoder-kage sammen uden valsende slinger nedad Afvejen. Jeg holdt mig til foreskrifterne, og står nu, med slet skjult tilfredshed, med en kage, der dufter, så det er en fryd.

Når nu der var gået hul på posen med pistacienødder, kunne jeg ikke nære mig fra, at eksperimentere en lille smule med noget helt andet. Og det kom der en lille portion velsmagende Bacio di Sifka ud af. Oversat til Sifkas kys, mine helt egne, så hør bare.

Jeg tog cirka 150 g marcipan. Skal skåret med tyndskræller af en økologisk appelsin. 50 g økologisk rørsukker. Et bæger pasteuriseret æggehvide. En håndfuld pistacienødder. Marcipanen blev revet groft ned i en skål. Sukker og appelsinskal blev hakket i minihakkeren og æltet ind i marcipanen. Nødderne blev hakket groft og ligeledes æltet ind i marcipanmassen. Tilsidst samlede jeg det hele med æggehviden.

På bagepapir lagt på dobbeltplade, satte jeg med en ske marcipanmassen op i små underlige toppe, der ikke blev specielt kønne. De var ikke blevet meget kønnere efter en tur i ovnen ved 225 grader, indtil de blev lysebrune kanterne, men for hulan, de smagte godt. Næste gang løser jeg problemet med udseendet, og striber lidt smeltet chokolade henover.

Jamen, helt ærligt! Det er skisme da en præstation, at ryste sødmefulde kys ud af fingrene, mens man tramper rundt, og skumler over den der forbandede grå novemberhimmel.

Did you like this? Share it:

4 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy