Himmel, se Havet!

Udforskning

lørdag 26. september 2009klokken 12:26 · 15 kommentarer · glædeligt overrasket

Jeg nød torsdagens tidlige morgenbord i institutionen sammen med en vikar, der ligesom jeg drikker te i mange afskygninger. Hun bor i Malmø, hvor der åbenbart findes mange listige te-steder, og næste dag kom hun med en lille gave til mig.

Hun anbefaler især den med granatæble, som også har lidt peber i smagen. Spændende. Jeg glæder mig også til at udforske de forskellige chai-typer. Endnu mere spænding.

Og nu vi er ved te-drikkeriet, kan jeg afsløre, at jeg i løbet af et par dage fandt ud af, at der findes hele to personer i min omgangskreds, der ganske frivilligt kan finde på at nyde en kop dampende varm kamillete. Helt uden, at der er indblandet søvnmangel, forkølelser, eller ømme halse.

Hvad siger du? Løber du skrigende bort med rædslen malet i ansigtet, hvis man siger kamillete? Eller er du allerede smuttet, bare man nævner te i det hele taget?

Did you like this? Share it:

15 kommentarer indtil videre ↓

 • Henny

  Jeg kan faktisk godt lide kamillete. Det er ikke noget, jeg drikker hver dag, slet ikke, men jeg har som regel noget i huset, hvis lysten skulle melde sig. Og så er det jo altså både mildt beroligende og let desinficerende, og som sådan godt for mange ting!

 • MissMuffin

  Hvor er de søde de te-poser, det lige før at det er nok til at få mig til at drikke te!
  Ej, jeg øver mig i at lære at drikke te, hårdt kontrolleret af en te-fanatiker, så måske jeg lærer det? Lige nu er jeg ret glad for te med mælk, så jeg tror det skal nok komme..

 • Anne

  Elsker te!!
  Er storforbruger af de forskellige Yogi-varianter, især Sweet Chili.
  Kusmi er også altid lækkert, så jeg skriger altså ikke, hvis nogen serverer te for mig.

  Når vi er syge, er det ikke så meget kamille vi bruger, det er mere friske salvie blade fra haven, der overhældes med kogende vand og senere smages til med lidt honning, det er det allerbedste middel mod ømme halse.

  Dejlig lørdag til dig, Sifka…

 • Losarinas mor

  Jeg holder meget af the og drikke the hver dag 🙂
  Men IKKE kamillethe- det smager adr !!( Men tvinger det i mine kære , når de er sløje….)

 • Septemberliv

  Lige præsis kamillete, har jeg det lidt svært med. Dvs. for 15 år siden kunne man få kanillete med smag og det kunne jeg godt drikke.

  Ellers drikker meget te hver dag og har meget få jeg ikke kan li'.

  God telørdag Sifka.

 • Gittemay

  Jeg drikker mere end gerne the – men undgår dog helst kamillen :-). Men the er supergodt – og heldigvis har vi et par fine the-butikker i Aalborg, hvor man kan forsyne sig med alverdens herligheder 🙂

  KH Gittemay

 • Vivi Aggergaard

  Kaffe og te er noget jeg drikker hver dag i pænt store mængder.. og kamillete er aldeles skønt og hører til blandt favoritterne.. både med dårlig hals men så sandelig også bare fordi det er godt at drikke..

 • Lavendel

  Kamille er da dejligt, synes jeg – går det højt, tilføjes honning og citron, så er det en gudedrik.
  De theposer – er de fra Malmø?
  Er glad for the – drikker både the og kaffe, men the har en meget større variationsmulighed, synes jeg. For tiden er det en Kusmi-the jeg er syg med – den med viol!! Lyder sært, men smager så dejligt.
  God lørdag aften!

 • Lene

  storforbruger af te, men absolut ikke kamillete 🙂

 • Andrea

  Ha,ha – te gør mig tom og hul. Kamillete giver mig udslæt og kuldegysninger – I blame my mother 😉
  Varme klem.

 • Sifka

  Henny, det er nemlig rigtigt, det har også en beroligende effekt.

  Miss Muffin, jeg fladt da også lidt pladask for den fine indpakning. Og jeg kommer også mælk i teen;)

  Anne, Jeg er ikke kommet i gang med Yoig teerne, men det er vel kun et spørgsmål om tid.

  Salviete, det må jeg huske, for jeg er meget, meget glad for salvie, idet hele taget.

  Og i lige måde:)

  Miri, narj kamille smager ikke adr!

  Septemberliv, valgfriheden gælder jo heldigvis også i forhold til kamillete:)

  Gittemay, når jeg kommer til Aalborg, må jeg jo få kigget nærmere på de gode steder:)

  Vivi, jeg drikker desværre kun te i al almindelighed. Jeg kan rigtig godt lide kaffe, men må planlægge indtaget, da det påvirker mig meget rent søvnmæssigt;)

  Lavendel, kamille med honning og citron er en af favoritterne. Det smager bare skønt. Kusmis lavendelte er også et hit her i hytten, men også en lækker lavendelte ligger på hitlisten.

  Lene, jaja, det går nok;)

  Andrea, din stakkel, jeg fornemmer, at feberen raser voldsomt. Måske skulle du alligevel overveje en lille kop!? Ligeså varme klem den anden vej.

 • Klidmosteren

  Uh, jeg får gerne kamillethe til min morgen havregrød. Da jeg voksede op havde vi kamilleblomster i køkkenhaven, som vi tørrede til the. Og sikke en kold brugt pose kan lindre tørre øjne. Jo, jeg er vist fan 🙂

 • Kagekonen

  som ung var jeg inkarneret te-drikker, senere lærte jeg at drikke (god) kaffe… mens jeg læste drak jeg spandevis af (knap så god) kaffe og her i løbet af de sidste par år har jeg genopdaget teen, og også kamilleteen, som jeg gerne giver et skud citron og lidt honning. Kaffen har dog stadig en stor plads i mit hjerte, men jeg behøver den (næsten) ikke længere hver dag ;o)

 • Pernille

  Jeg drikker masser af the. Vi har altid kamillethe, og mens jeg synes det er lidt kedeligt er det den variant min datter finder frem, når hun bare skal lave en kop til sig selv 🙂

 • Dana Watsham

  Jeg drikker også gerne kamillete, uden at være syg eller noget.

  Til gengæld kan jeg ikke ha' alle de parfumerede teer – te skal smage af te, ikke af alt muligt andet. 99% af dem smager bare kunstigt og af billig grund-te.

  Kinesiske teer til mig, tak. En let Keemun, en aromafin hvid te (rigtig, ikke med abrikosaroma), en tung, røget Souchong på kolde vinteraftener, Earl Grey til min mad.

  Men jeg er allermest kaffemenneske ….

Læg en kommentar

Jimmy