Himmel, se Havet!

Københavnertur

søndag 26. april 2009klokken 17:40 · Endnu ingen kommentarer · Ud og se og hjem igen.

Mødestedet var Tivoli, og jeg tror nok, at jeg kom på slaget. Og så drog vi ud i byen, der strålede af lørdagsoverskud og forårssol. Vi havde hver vores at gå efter, og vi lagde ruten efterhånden, som vi kom frem. Holder man sig fra af hovedstrøgene, er der masser af fred og fordragelighed i de små stræder, der krydser og tværser sig byen igennem.

Og vi krydsede og tværsede med, mens snakken gik henover flisegang og brosten. København er en dejlig by, og udbudet af både butikker og små listige steder er stort og godt.

Vi sad i solen på Gråbrødre Torv, og nød kaffe og te sammen med de andre, der også sad og pakkede de sidste indkøb ud, og omfordelte varerne.

Videre gik det, og vi havnede i stormagasiner, hvor vi osede rundt i græske hudplejeserier, som måske er det sidste skrig i den genre? I don’t know. Men næserne blev lystigt pirret af dufte fra honning, timian, mynte, vanille og blommer. Og meget andet velduft.

Vi snoede os ud og ind mellem fortovscafeer og fortovsudstillinger. Ind og ud af spændende butikker, og da vi havnede mellem reoler fyldt med støbejernspander, sejtrækkere af køkkenmaskiner, linseforme, tærteforme, buddingeforme, alle mulige forme, var jeg helt oppe i det røde køkkenfelt og ringe.

Mad må der til, og vi beluttede efter et par forgæves forsøg at kaste os over kortet på en vaskeægte american diner med det hele. Velvoksne burgere med sideorders, og nåjada, almindeligt fadøl. Men det var koldt og læskende, som ønsket.

Efter endt frokost var det på tide, at arbejde sig henimod det rigtig øl.

Did you like this? Share it:

Ingen kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy