Himmel, se Havet!

Danser med sabelkat

fredag 11. marts 2011klokken 19:28 · 8 kommentarer · Ve og vel

Jeg har som bekendt et kosteskab fyldt godt op med sabelkatte, og i lang tid har jeg været tilfreds samt en hel del stolt over, at det lykkedes mig at få dem smidt derind, og endda få lukket døren efter dem. Eftertrykkeligt! Der har de så ligget velforvaret, ind imellem knurrende, og ind imellem udstødende en ram rovdyrlugt. Men altid med den forsvarligt lukket dør mellem dem og mig.

Jeg kunne da godt have drømt om et eventyr, der med indespærringen af sabelkattene kunne ende med snip, snap og snude, men i stedet er det efterhånden gået op for mig, at jeg i stedet står i en udviklingfortælling helt op til halsen. Med ingen vej udenom, hvis udviklingen fortsat skal vikle sig ud. Og vikle mig ud af forholdet til de skide katte.

Face your fear, know your enemy, og hvad ved jeg!?

Ja, hvad ved jeg, andet end at jeg nu i en periode, på trods af arbejdsglæde, ro i hjemmelejren og tilfredshed med dette og hint, alligevel har været belemret med uro i kroppen, hjertebanken og fornemmelsen af ikke at kunne trække vejret ordentligt. Og hvorfor? Det er lige netop det spørgsmål, jeg ikke kan besvare. Jeg aner det simpelhen ikke! Og dog.

Måske ligger forløsningen i den stik modsatte retning, end den jeg hidtil har gået, nemlig lige for, og låst inde i det kosteskab. Angst udtrykt som spidstandede ildelugtende sataner. Mine sablekatte.

Nu åbner jeg til tider skabet, men i dag udfordrer jeg ikke med råberi. Nej, jeg smider med påstande. Påstår, at når gråden stadig kommer, og stikker sig fast i halsen, og hjertet slår hårdt, når jeg tænker på, at jeg hele tre gange i løbet af to et halvt år, troede min eneste søn ikke ville komme helskindet gennem sin alvorlige sygdom, så er der stadig noget, der ikke er helet og forløst, som det kunne være. Eller ligefrem burde være.

Hvem ved, måske tager jeg fejl, men med blikket låst fast i den nærmeste sabelkats gule øjne lægger jeg nu hånden om den første kridhvide og meget spidse sabeltand, og begynder indædt at lirke, og lirke og lirke.

 

 

Did you like this? Share it:

8 kommentarer indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy