Himmel, se Havet!

Skriveøvelse 1

onsdag 20. oktober 2010klokken 16:18 · 6 kommentarer · Tanker om ting og tilstande.

Lad os for guds skyld sige at glasset er halvt fyldt. Lad os pille kernerne ud af de søde druer, så vi ikke skal tage stilling til deres bitre smag.

Hvis en af os snubler i livet, og testes til bristepunktet, men ikke dør af det, løfter vi dem op med ordene, hvad der ikke slår dig ihjel, gør dig stærk!?

Vi danser lalleglade rundt på en evig solskinsdag, mens de fortabte skjuler deres ituslåede hjerter, hvis splinter lander som tårer på hovedpuder i meget mørke nattestunder. Ensomme, bange, forslåede og ladt i stikken.

Kom igen når du er positiv, smiler vi, og danser videre henover de lyse pasteller.

Siger du det igen, slår jeg dig. Hårdt! En hjertesplint har nemlig sat sig fast i mit øje, og jeg kan derfor se, at du vrøvler. Så vig bort, vals videre, skynd dig, inden jeg knuser den første druesten.

OPDATERING: Jeg har ændret den sidste del af teksten efter at have læst din kommentar Hanne, og tak, for den anvendelige kritik♡

Did you like this? Share it:

6 kommentarer indtil videre ↓

 • johanne

  Det kan ikke være mere rigtigt. Fantastisk godt og præcist beskrevet, tænker du har været der selv for at kunne udtrykke følelserne så klart. Jeg fornemmer en bagvedliggende vrede – og hvor jeg dog forstår dig.

  …den syge eller fattige vil have noget, som den rige og raske IKKE vil give. Den syge tigger:
  – Giv mig din menneskelighed.
  (citeret efter hukommelsen fra bogen “Guds Barmhjertelighed” af Kersten Ekman.

 • Agnethe

  Du slår hovedet på sømmet!

 • Hanne

  Woww…
  Jeg hikster lidt i det der med “skam dig”.
  Resten er fantastisk:))
  Glæder mig til skriveøvelse nr.2

 • Sifka

  Tusind tak for kommentarerne, de får sat hjertet på plads igen, for det sidder lidt oppe i halsen, når jeg trykker udgiv;). Og Hanne, jeg eftertænker lige ’skam dig’.

 • Laila Beck

  Sådan, Sifka. jeg vidste, at der var en omvendt “Isdronning” gemt i dig.
  Når jeg læser dine ord, tænker jeg på mine mennesker, deres opvækst, alle de “voksne” omkring dem der vendte det blinde øje mod dem og tillod vold, overgreb og omsorgssvigt.
  I dag fortsætter overgrebene i form af nedskæringer og nedpriotering af behandling til narkomanerne.
  Tak for dine ord:-)

 • Sifka

  Øh, omvendt Isdronning?? Jeg har godt nok et blik på repertoiret, der kan ‘naile’ enhver urolig femårig;) Eller deromkring. Men dine ord glæder mig usigeligt, Laila.

Læg en kommentar

Jimmy