Himmel, se Havet!

Snit

fredag 23. januar 2009klokken 16:25 · 1 kommentar · Køkkenskriverier

Den sorte gryde var på blusset i går. Nakkekoteletter skåret i strimler blev marineret i saft fra blodapplesiner, kokosmælk, soya, revet hvidløg og ingefær.

Spidskål blev snittet fint, dildkviste renset og hakket, og en stor håndfuld små gulerødder blev skivet på skrå.

Olivenolie blev hældt i gryden, og heri kom grøntsager ned til en frisk vending i varmen til spændingen dampede af. Derefter fiskede jeg kødet op af marinaden, og svitsede det i lidt frisk olie. Grøntsager blev igen smidt i gryden, og tilsidst tilsatte jeg marinaden.

Mens Den Sorte stod, og simrede smukt, satte jeg gang i en grydefuld brune basmatiris, der kræver en del længere kogetid end de almindelige hvide. Bagefter ved bordet måtte jeg erkende, at jeg vist må træne noget mere udi kogning af brune ris. Jeg mente bestemt at kunne fornemme svage noter af sækkelærred, som dog blev dæmpet, når man vendte risene godt i gryderetten.

Til stor glæde for fredagsfornøjelsen, var jeg snedig og forudseende, og sørgede for at grydeindholdet rækker til idag med. Dog skal der koges en ny forsyning af sækkelærred.

Did you like this? Share it:

Èn kommentar indtil videre ↓

Der er endnu ingen kommentarer, men du kan blive den første. Skriv i feltet nedenunder og send dine ord af sted. De vil være velkomne.

Læg en kommentar

Jimmy